Anton Corbijn zal biopic van James Dean regisseren

De Nederlandse fotograaf en regisseur Anton Corbijn zal in het regiestoeltje kruipen voor ‘Life’, een biografische film over de vriendschap tussen de iconische James Dean en fotograaf Dennis Stock.

In 2007 stond Corbijn al aan het roer van ‘Control’, een biopic over Ian Curtis, de zanger van Joy Division. Hij regisseerde ook de thriller ‘The American’ met George Clooney in de hoofdrol en blikte eind vorig jaar zijn derde langspeelfilm ‘A Most Wanted Man’ in. Het is nog even wachten op deze terroristenthriller met onder anderen Philip Seymour Hoffman en Rachel McAdams, want de prent zit momenteel nog in postproductie. Corbijn voelde zijn regievingertjes ondertussen al kriebelen en tekende nu dus voor ‘Life’.

‘Life’ vertelt het verhaal van de vriendschap tussen de acteur James Dean en Dennis Stock. Stock was nog een jonge fotograaf toen hij van Life Magazine de opdracht van zijn leven kreeg. Mee op de baan met de vrijzinnige acteur en idool van velen James Dean. Stock volgde Dean van Los Angeles naar New York naar Indiana, en legde het icoon vast op de gevoelige plaat voordat de film ‘East of Eden’ (1955) hem naar het sterrendom katapulteerde. Een resem beelden die de ster later mee zouden gaan definiëren.

Iain Canning, die het Oscarwinnende drama ‘The King’s Speech’ producete en al samenwerkte met Corbijn aan ‘Control’, zal ‘Life’ producen samen met Emile Sherman.

‘Life’ breit een vervolg aan de fascinatie die de filmwereld tegenwoordig heeft voor de ‘Silver Age’ van Hollywood. Kleine verhaaltjes met grote persoonlijkheden die naar het witte doek vertaald worden, net zoals films als ‘My Week With Marilyn’ en ‘Hitchcock’ met Anthony Hopkins.

Luke Davies (‘Candy’) verzorgde het script van ‘Life’. De opnames zouden van start moeten gaan begin 2014. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content