Anjelica Huston in nieuwe musicalserie Smash

Met Smash krijgen we voor de eerste keer inkijk in de making-of van een Broadway-opvoering. Hollywood veterane Anjelica Huston siert één van de hoofdrollen.

De nieuwe tv-hit ‘Smash’ heeft enkele grote namen in haar credits staan. De eerste is Debra Messing die wereldberoemd werd als Grace in Will & Grace. De tweede is Anjelica Huston, dochter van John Huston. Anjelica won in 1985 als derde in haar familie een oscar voor Beste vrouwelijke bijrol in haar optreden in ‘Prizzi’s Honor’. Haar vader John Huston en grootvader Walter Huston bemachtigden jaren eerder al het begeerde beeldje. Haar oscar maakt van de Hustons de eerste familie in de geschiedenis die drie generaties op rij een oscar wint.

Van vaderskindje tot diva Anjelica Huston begon haar acteercarrière in enkele films van haar vader John, maar ze wisselde acteren al snel in voor een korte maar succesvolle carrière als fotomodel. In de jaren tachtig werd ze vooral bekend door haar rollen in ‘The Adams Family’ en het vervolg ‘The Adam Family Values’. Hoewel het vandaag niet meer uitzonderlijk is voor acteurs om over te stappen van film naar televisie, zijn er nog steeds acteurs die neerkijken op tv. Anjelica heeft, naar eigen zeggen, nooit neergekeken op laatstgenoemd medium. Dat verklaart ze in een interview dat in Knack Focus nr. 14 verschijnt.

‘Smash’ is geproduceerd door Spielberg en gaat over een theatergroep op Broadway die een opvoering voorbereidt over het leven van Marilyn Monroe en wordt vanaf 3 april op Prime Series uitgezonden.
(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content