Animatiefilm ‘Jack and the Cuckoo-Clock Heart’ naar Berlinale

De Frans-Belgische animatiefilm Jack and the Cuckoo-Clock Heart, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Mathias Malzieu, is geselecteerd voor de Berlinale.

De Frans-Belgische animatiefilm Jack and the Cuckoo-Clock Heart van Mathias Malzieu & Stéphane Berla is geselecteerd voor de Berlinale. De film zal er getoond worden in het Generation Kplus programma.

De film, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Mathias Malzieu, brengt het verhaal van Jack die wordt geboren op de koudste dag ooit. Wanneer zijn hart het begeeft, besluit de vroedvrouw het te vervangen door een koekoeksklok. De jongen leert met de beperkingen van zijn hart om te gaan, totdat hij vlinders in zijn buik krijgt en het op hol slaat.

Jack and the Cuckoo-Clock Heart is een coproductie tussen het Franse Europacorps van Luc Besson, Duran en France 3 Cinema. Coproducenten aan Belgische zijde zijn de Tax Shelterconstructie Umedia en Walking The Dog.

Walking The Dog stond in voor een belangrijk aandeel van de animatie, lighting en rendering van de film. De onafhankelijke Vlaamse animatie- en productiestudio die in 2000 werd opgericht, kan al terugblikken op grote samenwerkingen, waaronder het Les Triplettes de Belleville, Brendan, het geheim van Kells en ‘Een monster in Parijs’ en recent nog D’Alò’s Pinocchio en Ari Folmans The Congress.

Jack and the Cuckoo-Clock Heart’ komt bij ons uit op 5 februari. Het Filmfestival van Berlijn vindt plaats van 6 tot en met 16 februari.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content