Angelo Tijssens maakt film over Lernout & Hauspie

Angelo Tijssens, Victor Polster en Lukas Dhont tijdens de European Film Awards © Getty

Angelo Tijssens, de coscenarist van ‘Girl’, schrijft het scenario voor een nieuwe film met als titel ‘DUST’. Het bekende tweetal Lernout & Hauspie zal centraal staan.

‘Ik wil niet focussen op het echte verhaal’, aldus Tijssens, ‘wel op wat ze voor mij, een jongen van West-Vlaanderen, symboliseren: mannen met macht, geld en aanzien’. Het project wordt ontwikkeld door Dries Phypo van A Private View, de filmproductiemaatschappij van onder meer ‘Zagros’ en ‘The Best of Dorien B’.

‘Het draait niet om de financiële details of feiten,’ klinkt het bij Phlypo. ‘Wel zal het gaan over hoe de zakenmannen omgaan met hun families en de gevoelens van wantrouwen die groeien tussen hen’.

‘Girl’, de debuutfilm van Lukas Dhont waar Tijssens aan meewerkte, werd vorig jaar in Cannes vier keer gelauwerd, onder meer met de prestigieuze Camera d’or voor beste debuut.

De opnames van ‘DUST’ zouden gebeuren in België en Hongkong. Het project staat nog in zijn kinderschoenen en er is dus nog geen regisseur aan verbonden.

In een eerdere versie van dit artikel stond geschreven dat Lukas Dhont de film zou regisseren. Dit klopt niet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content