Angelina Jolie maakt film voor Netflix

© REUTERS

Begin deze maand maakte Angelina Jolie nog bekend dat ze bezig is aan een tweede film als regisseur. De 40-jarige Amerikaanse zit duidelijk niet stil, want Netflix meldde dat ze ook bezig is met het regisseren van een film voor de streamingdienst.

De film zal de titel “First They Killed My Father: A Daughter Of Cambodia Remembers” meekrijgen en is gebaseerd op de memoires van Loung Ung. Ung is een mensenrechtenactivist en ex-kindsoldaat die het regime heeft beschreven van de Rode Khmer, de militaire tak van de Cambodjaanse Communistische Partij die de plak zwaaide in de jaren 70 en verantwoordelijk was voor 2 miljoen doden.

Voor de geïnteresseerden: de première van deze nieuwe prent vindt op het einde van dit jaar plaats. Jolie, en haar man Brad Pitt, hebben een band met Cambodja. Eén van hun geadopteerde kinderen, Maddox, is in het Zuidoost-Aziatische land geboren.

De 40-jarige Jolie manifesteert zich meer en meer als regisseur. De Amerikaanse neemt namelijk binnenkort ook de verfilming van het boek “Catherine the Great & Potemkin: The Imperial Love Affair” op zich. Het boek gaat over het leven van tsarina Catharina II van Rusland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content