Angelina Jolie gaat rol van haar eigen moeder vertolken

© Reuters

Volgens The Daily Mail gaat Angelina Jolie de rol van haar moeder, de actrice Marcheline Bertrand, spelen in een film over haar leven.

Marcheline Bertrand overleed in 2007 op 56-jarige leeftijd aan eierstokkanker, een enorme klap voor Angelina die een goede band had met haar moeder en veel met haar gemeen heeft: haar uiterlijk, beroep en passie voor liefdadigheidswerk.

Marcheline Bertrand hield zich bijvoorbeeld bezig met het helpen van Afghaanse vluchtelingen. En samen met Angelina stichtte ze de All Tribes Foundation, een stichting om de Native Americans op cultureel en economisch vlak te helpen. Marcheline Bertrand had zelf een Frans/Canadese en Native American achtergrond.

Ook richtte ze Give Love Give Life op, een organisatie ter bestrijding van gynaecologische kanker (kanker van de vrouwelijke geslachtsorganen), de ziekte waar ze uiteindelijk zelf aan zou overlijden.

Angelina erfde helaas ook het gevaarlijke BRCA1 gen van haar moeder waardoor ze 87 procent kans heeft op het ontwikkelen van borstkanker en 50 procent kans op eierstokkanker. Reden voor Angelina Jolie om haar beide borsten en mogelijk in de toekomst haar eierstokken te laten verwijderen.

De film over het leven van Marcheline Bertrand zal geproduceerd worden door Plan B, de productiemaatschappij van Brad Pitt. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content