Angelina Jolie aan het roer van Captain Marvel?

Captain Marvel © Marvel

Niemand minder dan Angelina Jolie is in de running om het nieuwe Marvelproject te regisseren. Captain Marvel wordt de eerste superheldenfilm met een vrouwelijke protagonist van de studio. Nicole Perlman en Meg LeFauve werden al bevestigd als scenaristen.

Marvel Studios hebben twee vrouwelijke high profile scenaristen ingehuurd voor de prent ‘Captain Marvel’. Nicole Perlman, bekend bij het grote publiek als scenariste van ‘Guardians of the Galaxy’, en Meg LeFauve van de Pixarprent ‘Inside Out’ zullen samen het script voor deze superheldenfilm pennen.

Volgens verschillende Amerikaanse bronnen maakt Angelina Jolie grote kans op de rol van regisseur voor deze film. Het zou haar vierde film zijn als regisseur, na ‘In the Land of Blood and Honey’, ‘Unbroken’ en ‘By the Sea’.

Feministische heldin

Captain Marvel, of Ms. Marvel, is de superheldengedaante van Carol Danvers, een US airforcepiloot die krachten verwerft na het verkrijgen van buitenaards DNA tijdens een ongeluk op een militaire basis. De tagline van de heldin is ‘deze vrouw vecht terug!’ Ze werd in de jaren zeventig beschouwd als een feministisch icoon, mede dankzij haar ongehuwde status en strijd voor gelijk loon.

‘Captain Marvel’ wordt in 2018 in de zalen verwacht. De film betekent het debuut van Marvel met een eigen superheldinnenprent. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content