Andy Serkis maakt regiedebuut met ‘Jungle Book’

© Reuters

Serkis, vooral gekend als Gollum in ‘The Lord of the Rings’- en ‘The Hobbit’-films, gaat voor de eerste keer als regisseur aan de slag voor de live-action versie van ‘Jungle Book’.

Alejandro González Iñárritu, de regisseur van ‘Babel’, zou het verhaal van Rudyark Kipling over de kleine Mowgli die opgroeit in de jungle normaal regisseren. Maar door overlappingen met andere projecten was dat voor hem onmogelijk.

Andy Serkis maakt zijn regiedebuut met ‘Jungle Book’. Warnes Bros lijkt dus een risico te nemen door een beginnende regisseur zo’n groot project toe te vertrouwen. Maar Serkis heeft al wel wat ervaring door de second unit van ‘The Hobbit’-films te regisseren, naast regisseur Peter Jackson. De scène uit de recentste Hobbitfilm ‘The Hobbit: The Desolation of Smaug’ waar de dwergen in vaten ontsnappen van de elfen en achternagezeten worden door Orks, is bijvoorbeeld van zijn hand.

Concurreren met Disney

Nu Andy Serkis de regisseurrol op zich neemt, kan Warner Bros weer meedoen aan de race om de eerste te zijn. Want ook concurrent Disney is bezig met een live-action film van ‘Jungle Book’. Zij staan zelfs al iets verder en zijn aan het zoeken naar geschikte acteurs. Jon Favreau, regisseur van onder andere ‘Iron Man’, tekende er als regisseur en Idris Elba zal de stem van tijger Shere Khan verzorgen. De versie van Warner Bros zou wel iets donkerder worden dan die van Disney, omdat ze meer aanleunen tegen het oorspronkelijke verhaal van Kipling dat veel donkerder is dat de geanimeerde Disney-versie van 1967. (FL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content