‘Amour’ winnaar op London Critics’ Awards

Het Frans liefdesdrama ‘Amour’ van Michael Haneke werd tijdens de London Critics’ Circle Film verkozen tot beste film en beste scenario. Hoofdrolspeelster Emmanuelle Riva was de beste actrice.

Er lijkt geen einde te komen aan de zegetocht van ‘Amour’. De film van de Oostenrijker Michael Haneke ging ook tijdens de London Critics’ Circle Film Awards met de belangrijkste filmprijzen aan de haal.

De film over liefde in tijden van ouderdomsaftakeling werd bekroond tot beste film en had ook het beste scenario in huis. Hoofdrolspeelster Emmanuelle Riva werd net als door de Amerikaanse National Society of Film Critics uitgeroepen tot beste actrice.

Haneke zelf greep naast de prijs voor beste regisseur. Die was weggelegd voor Ang Lee die ‘Life of Pi’ regisseerde. De prijs voor beste acteur was voor Joaquin Phoenix voor zijn rol in ‘The master’ van regisseur Paul Thomas Anderson.

Beste buitenlandse film was ‘Rust and Bone’, ofwel ‘De Rouille et d’Os’, van Jacques Audiard met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol.’Berberian Sound Studio’ werd verkozen tot beste Britse film.

De Dilys Powell award voor uitzonderlijke bijdrage aan de film ging naar de Britse actrice Helena Bonham Carter.

The London Film Critics’ Circle verenigt stemmen van 120 leden uit de Britse filmwereld. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content