Amerikanen maken bordspel van film ‘Inception’

© Kickstarter/Inceptor

Om het spel te produceren vragen ze hulp via crowdfunding.

Twee Amerikanen maken een bordspel op basis van de film Inception. Om het spel te produceren vragen ze hulp via crowdfunding.

Met Inceptor maken twee mannen uit Chicago een bordspel gebaseerd op de film uit 2010. Inception vertelt het verhaal van de ervaren dief Dom Cobb (Leonardo Di Caprio) die geheimen steelt uit het onderbewuste van zijn slachtoffers wanneer zij dromen. Dit maakt hem tot een gewilde spion en tegelijkertijd een internationale vluchteling. Met zijn laatste opdracht krijgt hij de kans om alles goed te maken. Als hij in plaats van een idee te stelen een idee in iemands geest kan planten (‘inception’), dan krijgt hij zijn oud leven terug. Maar dit blijkt een bijna onmogelijke opdracht.

Wie de film Inception gezien heeft, weet dat je je hoofd erbij moet houden om het verhaal te volgen. De gecompliceerde plot – een spinnenweb van lagen en werelden – veroorzaakte al veel discussies onder filmfans. De prent heet een absolute mindfuck te zijn (“Is dit een droom… in een droom… in een droom?”).

Dat het bordspel dat gebaseerd is op de film minstens even ingewikkeld is, bewijst het promofilmpje. Het gezelschapsspel speelt zich af in de droomwereld. Het spelbord representeert de binnenkant van de geest van de dromer. Doel van elke speler is om een idee in de dromer te planten zodat wanneer hij wakker wordt, hij gelooft dat het zijn eigen idee is. Via pionnen, droomlagen op het speelbord en spelkaarten moet de speler tot in het diepst van de droom geraken, met de nodige hindernissen.

De twee initiatiefnemers van het spel doen voor de productie een beroep op mensen die het project willen steunen. Ondertussen verzamelden ze al meer dan 28 000 euro van het vooropgestelde bedrag van 30 000 euro. De investeerders zijn alvast zeker van een koffertje met het bordspel. Als het bedrag wordt gehaald, komt Inceptor in productie. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content