Amerikaanse scholen krijgen dvd Lincoln

Alle Amerikaanse scholen zullen een dvd krijgen van de film Lincoln. Zo zouden scholieren meer inzicht moeten krijgen in de geschiedenis van hun land.

Zodra de film Lincoln uit is op dvd zullen alle Amerikaanse middle schools (vergelijkbaar met de derde graad bij ons) en hogescholen er een exemplaartje van toegestuurd krijgen. De film, geregisseerd door Steven Spielberg, gaat over Abraham Lincoln. Hij was Amerikaans president van 1861 tot hij vermoord werd in 1865. De Amerikaanse burgeroorlog speelde zich grotendeels af tijdens zijn ambtstermijn.

“Hoe meer mensen de film zagen, hoe meer brieven we kregen van leerkrachten”, zegt Steven Spielberg. “Allemaal vroegen ze of het mogelijk was de film te tonen in hun klas.” Partipicant Media zal pakketjes aan de scholen bezorgen. In het pakketje zal niet enkel de dvd van Lincoln zitten. Maar ook een gids voor leerkrachten zodat ze bijkomende historische informatie kunnen geven over de zestiende Amerikaanse president.

Die film- en televisieproducent Partipicant Media was een van de producers van Lincoln. Het bedrijf werd opgericht door Jeff Skoll, die als eerste werknemer van eBay miljardair werd na de beursgang. Hij probeert met zijn bedrijf mee te werken aan sociaal relevante films die mensen aan het nadenken zetten.

Op 24 februari weten we trouwens of Lincoln Oscars in de wacht sleept. De film is genomineerd in twaalf categorieën, onder andere beste film, beste regisseur en beste acteur (Daniel Day-Lewis). Voor de BAFTA’s (de Britse tegenhangers van de Oscars) werd de film tien keer genomineerd. Al kon de film slechts één nominatie verzilveren, die voor beste acteur. Doet Lincoln beter in Hollywood? (CM)

Trailer Lincoln

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content