Amerikaanse filmrecensenten roepen ‘Adieu Au Langage’ uit tot beste film van 2014

Adieu au langage © gf

De Amerikaanse National society of film critics beloonde Jean-Luc Godards ‘Adieu Au Langage’ met de prijs voor beste film van 2014.

Het Franse monstre sacré van de Europese cinema Jean-Luc Godard, 84 intussen, heeft volgens de vaklui van National society of film critics de beste film van 2014 gebracht.

De experimentele 3D-film – net uit bij ons – bundelt theatrale sketches, tekstfragmenten en homevideo-opnames van en over een koppel met een hond, die stranden en bossen inloopt en om de vijf minuten aan de camera komt snuffelen.

Richard Linklater (‘Boyhood’) was volgens de Amerikaanse filmrecensenten de beste regisseur van de voorbije twaalf maanden. Beste acteur en actrice waren respectievelijk Timothy Spall (‘Mr. Turner’) en Marion Cotillard (‘The Immigrant’ en ‘Deux Jours, Une Nuit’ van de broers Dardenne). J.K. Simmons (Whiplash’) en Patricia Arquette (‘Boyhood’) kregen de prijs voor beste acteur en actrice in een bijrol. Wes Anderson had met ‘The grand Budapest hotel’ het beste scenario. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content