Amerikaan Steven Seagal: ‘Ik ben Russisch’

© Reuters

De Amerikaanse acteur en zanger Steven Seagal heeft nogmaals zijn sympathie voor Rusland uitgedrukt. ‘Ik ben Russisch’, riep hij tijdens een bike- en boksevenement op het door Rusland geannexeerde schiereiland Krim.

Vechtsport-kampioen, acteur en – jawel – muzikant Steven Seagal steekt zijn sympathie voor Rusland niet onder stoelen of banken: ‘Ik ben Russisch.’ Hij zei op het podium in havenstad Sevastopol na een optreden dat zijn grootmoeder en -vader van Vladivostok en Sint-Petersburg waren, zo was te zien op de Russische staatstelevisie.

De prominente motorrijder Aleksander Saldostanov, een persoonlijke vriend van Russisch president Vladimir Poetin, schonk Seagal een trofeebeeld van een bebaarde Russische strijder. In het publiek waren vlaggen van de zelfverklaarde “Volksrepubliek Donetsk” te zien.

In het verleden had Seagal al ontmoetingen met Poetin en andere topfiguren. Vorig jaar berichtten Russische media dat de acteur lobbyist zou worden voor Kalasjnikov. Die wapenfabrikant staat op een Amerikaanse sanctielijst wegens zijn vermeende rol bij de onrust in Oost-Oekraïne.

Seagal is vooral bekend als acteur van het actie-genre. Hij was een tijdje bodyguard vooraleer een castingbureau iets in hem zag voor een rol in de film ‘Above the Law’ (1988). Sindsdien werd hij regelmatig getypecast als knokgrage soldaat of politieagent. In ‘Machete’ (2010) van Robert Rodriguez speelt hij de rol van een meedogenloze drugkoning.(Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content