‘American Psycho’-musical komt naar Londen

De musical over de moordlustige zakenman Patrick Bateman gaat in december in Londen in première. Het verhaal is gebaseerd op het controversiële boek van Bret Easton Ellis. Dat meldt de woordvoerder van het Almeida Theatre in Londen.

Het Londense Almeida Theatre is van 3 december tot 25 januari de leefwereld van Patrick Bateman, de gewiekste zakenman overdag en sadistisch moordenaar ’s nachts uit het boek ‘American Psycho’. Het controversiële verhaal van Bret Easton Ellis uit 1991 krijgt namelijk een gelijknamige, muzikale adaptatie.

Grote musicalnamen

Het project heeft enkele grote musicalnamen kunnen strikken. Zo werd het script geschreven door Roberto Aguirre-Sacasa. Hij staat in voor de binnenkort te verschijnen remake van ‘Carrie’ en schreef al mee aan de series ‘Glee’ en ‘Big Love’. Duncan Sheik zal zorgen voor het muzikale deel van de voorstelling. De Amerikaanse singer-songwriter is vooral bekend van Spring Awakening, de rockmusical waarmee hij in 2007 acht Tony Awards won. De Britse musicalveteraan Rupert Goold is geboekt als regisseur.

Hevige reacties

Het verhaal van Bateman en zijn bloeddorstige uitspattingen lokte bij zijn release in 1991 hevige reacties uit. De choquerende inhoud, waaronder een folterscène met een rat, zorgde ervoor dat het boek in Australië een speciale verpakking kreeg en niet aan minderjarigen mocht worden verkocht. In 2000 kwam er een verfilming van het verhaal, met Christian Bale in de hoofdrol. (XVdL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content