Alfonso Cuarón wint Directors Guild Award met ‘Gravity’

De Mexicaanse regisseur Alfonso Cuaron heeft met zijn film ‘Gravity’ alweer een belangrijke award te pakken. De ruimtethriller werd bekroond met de hoofdprijs op de Directors Guild Awards (DGA).

Alfonso Cuaron haalde het van zwaargewichten als Steve McQueen (’12 Years a Slave’), Martin Scorsese (‘The Wolf of Wall Street’), David O. Russell (‘American Hustle’) en Paul Greengrass (‘Captain Phillips’).

De vele filmprijzen die worden uitgereikt, moeten gezien worden in het licht van de nakende Oscaruitreiking op 2 maart. Deze onderscheiding is dus uitstekend nieuws voor de Mexicaanse regisseur. Vorige week was ‘American Hustle’ primus tijdens de Screen Actors Guild Awards. Beide films hebben 10 Oscarnominaties op zak. Het belooft dus spannend te worden tijdens de gala-avond.

Ook regisseurs Steven Soderbergh en Vince Gilligan vielen in de prijzen. Soderbergh won een DGA Award voor zijn uitstekende HBO-film Behind the Candelabra, over het leven van de homoseksuele entertainer en pianovirtuoos Liberace. Gilligan haalde het met zijn populaire serie Breaking Bad.

De SGA Awards werden voor de 66ste keer uitgereikt door de federatie van Amerikaanse regisseurs. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content