Al Pacino wint prestigieuze Britse filmprijs

Al Pacino © REUTERS

Hollywoodlegende Al Pacino heeft alweer een belangrijke prijs in de wacht gesleept. De 74-jarige ster kreeg in Londen de “BFI fellowship” toegereikt.

De welbekende acteur uit The Godfather films was erg geflatteerd met de vooraanstaande prijs, uitgereikt door het British Film Institute. “Ik sta verstomd, want dit is een enorme eer. BFI doet fantastische dingen om de filmwereld in leven te houden”, reageerde hij na de uitreiking in Londen.

Orson Welles, Judi Dench, Ken Loach en Lord Attenborough zijn andere iconen uit de filmindustrie die “The Fellowship” ook al kregen toegewezen. Al Pacino is erg trots om in hun voetsporen te treden: “Verschillende mensen die ik zelf bewonder, hebben deze award al mogen ontvangen. Ik stel dit enorm op prijs.”

Een waar icoon

De organisatie zelf noemt de Amerikaan “een waar icoon”. “Al Pacino is een van de beste acteurs op deze planeet, en een regisseur met een visie”, aldus Greg Dyke, voorzitter van het British Film Institute.

Het is niet de eerste keer dat Pacino, een cinematografisch manusje van alles, een invloedrijke award wint. Hij werd maar liefst acht keer genomineerd voor de Academy Awards, beter bekend als de Oscars. In 1993 won hij die met “Scent of a woman” voor beste acteerprestatie.

Pacino is binnenkort te bewonderen in “Manglehorn” en “The Humbling”. Twee drama’s die vorige maand op het filmfestival in Wenen in première gingen. (JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content