Aftellen naar The Avengers(4): Black Widow

Woensdag 25 april is het zo ver. Dan komt een van de meest geanticipeerde blockbusters van het jaar in de zalen, namelijk ‘The Avengers’. Wij tellen mee af en nemen elke dag een van de superhelden onder de loep.

Wie? Natalia Romanova/Natasha Romanoff aka Black Widow

Wat? Black Widow heeft net als Iron Man en Hawkeye geen superkrachten, maar door haar spionagetraining heeft ze die absoluut niet nodig. Ze is getraind in allerlei vechtsporten, ze is een uitstekende sluipschutter en heeft een heel arsenaal aan hoogtechnologische wapens. Ondanks haar schijnbare vaardigheid om met een heel leger op de vuist te gaan is haar specialiteit spionage. Niets of niemand houdt haar tegen om bij haar doelwit te raken.

Hoe? Natasha (niet haar enige naam maar laten we het eenvoudig houden) is geboren in Stalingrad. De geheime dienst rekruteert haar al op heel vroege leeftijd voor het programma Black Widow. Ze leidden haar op tot een hoog efficiënte huurmoordenares in dienst van de Sovjet Unie. Met behulp van bio- en psychotechnologische middelen wordt haar lichaam versterkt. Hierdoor heeft ze een uitzonderlijk lange levensduur. Om te verzekeren dat ze trouw blijft aan de U.S.S.R. worden valse herinneringen bij haar ingeplant, waar ze na verloop van tijd zelf achter komt.

Natasha krijgt de opdracht om Iron Man uit te schakelen, maar loopt over naar de Verenigde Staten. Een van de redenen voor haar verraad zijn haar gevoelens voor Hawkeye. Ze wordt een agente van de antiterrorisme veiligheidsdienst, S.H.I.E.L.D., en een lid van The Avengers. Ze werkt een tijdje samen met de blinde superheld Daredevil en heeft ook een relatie met hem.

Geschiedenis? Black Widow werd in 1964 verzonnen door Stan Lee, Don Rico en Don Heck in de verhalenreeks ‘Tales of Suspense’. Ze werd in de vroege jaren 2000 tijdelijk vervangen door Yelena Belova, een nieuwe Black Widow. Terwijl ze eerst een tegenstander van The Avengers is, zal ze na een tijdje verschillende keren het team aanvullen. Naast haar gastoptredens in de Daredevil strips wordt ze lid van de Champions, een groep superhelden in L.A. De Champions serie wordt al na 17 delen stopgezet.

Reeds gezien in? Black Widow is nog redelijk onbekend op het grote scherm. Ze verscheen in de animatiefilm ‘Ultimate Avengers’, en de sequel ‘Ultimate Avengers 2’, met de stem van Olivia D’Abo. In 2010 speelde Scarlett Johanssen de rol van Natasha Romanova in Iron Man 2.

Toekomst? In ‘The Avengers’ zal Black Widow opnieuw door Scarlett Johansson gespeeld worden. Als de film succes heeft dan bestaat de kans dat Black Widow nog solo optredens krijgt in haar eigen spin-off. (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content