‘Adem’ zegeviert in Montréal

‘Adem’, het langspeelfilmdebuut van Hans Van Nuffel valt in de prijzen op het Wereldfilmfestival van Montréal.

Op het 34ste Wereldfilmfestival van Montréal is ‘Adem’, het langspeelfilmdebuut van Hans Van Nuffel, de grote overwinnaar van de Internationale Competitie geworden.

De film viel tot tweemaal toe in de prijzen. Hij kaapte de hoofdprijs van het Festival weg, de Grand Prix des Amériques, alsook de Prijs van de Oecumenische Jury.

Hans Van Nuffel treedt hiermee in de voetsporen van Nic Balthazar, die drie jaar geleden triomfeerde op hetzelfde festival met ‘Ben X’. Van Nuffel was zelf ter plaatse om de prijzen in ontvangst te nemen. Het is trouwens niet de eerste keer dat hij op dit filmfestival bekroond wordt: in 2008 kreeg hij de Prijs van de Jury voor zijn kortfilm ‘Fal’

“Adem” is een film over jongeren die – net als de 29-jarige regisseur – leven met de longaandoening mucoviscidose. De hoofdrollen worden vertolkt door Stef Aerts, Wouter Hendrickx en Marie Vinck. Bij ons loopt ‘Adem’ vanaf woensdag 8 september in de bioscoop.

Met enkele veelbelovende filmtitels in het vooruitzicht – en een verdubbeling van het marktaandeel – gaat de Vlaamse film misschien wel het beste najaar uit zijn geschiedenis in.

Knack Focus somt deze week zes redenen op waarom de Vlaamse film goed blijft boeren, met tekst en uitleg van ervaringsdeskundigen.

Trailer van ‘Adem’ hier:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bekijk hier ook een stuk uit Van Nuffel’s kortfilm ‘Fal’:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Andreas Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content