Actrice Anne Heche (53) overleden

Anne Heche, op 12 maart. © Reuters

De Amerikaanse actrice Anne Heche is overleden. Dat laat een woordvoerder van de familie van Heche, die vorige week bij een auto-ongeluk ernstige hersenschade opliep en in coma lag, weten, meldt The Guardian. Heche werd 53 jaar.

De actrice reed vorige week vrijdag met haar auto een woning in Los Angeles binnen. Heche werd na de botsing in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Afgelopen weekend zei een woordvoerder dat de actrice stabiel was, maar maandag werd bekend dat het toch erg slecht met haar ging en dat ze in coma lag. De politie liet weten dat er sporen van verdovende middelen in haar bloed waren gevonden.

Een paar dagen later meldde een vertegenwoordiger van Heche dat de actrice het waarschijnlijk niet zal overleven. ‘Het is al lang haar keuze om haar organen te doneren en ze wordt in leven gehouden om te bepalen of ze levensvatbaar zijn’, zei de zegsman.

De actrice werd in de jaren tachtig bekend door haar rol in de soap ‘Another World’. Ze was daarin te zien tot en met 1992. Later speelde ze in films als ‘Donnie Brasco’ (1997), ‘Wag the Dog’ (1997) en ‘Six Days Seven Nights’ (1998). Voor haar rol in de tv-film ‘Gracie’s Choice’ uit 2004 werd ze genomineerd voor een Emmy Award.

Eind jaren negentig trok Heche veel media-aandacht vanwege haar relatie met Ellen DeGeneres. De twee gingen in 2000 na drie jaar uit elkaar. Een jaar later trouwde Heche met cameraman Coleman Laffoon, met wie ze een zoon kreeg. In 2007 vroeg ze de scheiding aan, die twee jaar later definitief was. De actrice kreeg daarna een relatie met acteur James Tupper, met wie ze ook een zoon kreeg. De twee gingen in 2018 uit elkaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content