Actrice Anna Massey overleden

Deze veterane van het witte doek werd bekend door rollen in onder meer ‘Peeping Tom’ (foto). Ze stierf zondag en werd 73.

Anna Massey werkte in haar lange carrière vooral voor het kleine scherm. Liefhebbers van Britse kostuumdrama’s kennen haar vooral van onder meer ‘Tess of the d’Urbervilles’, ‘Anna Karenina’ en ‘Oliver Twist’.

Toch zal ze vooral herinnerd worden voor haar filmrollen. In ‘Peeping Tom’, de klassieker uit 1960 van Michael Powell, speelde ze de vriendin van een seriemoordenaar. Massey werkte ook samen met Alfred Hitchcock, voor zijn controversiële ‘Frenzy’ uit 1972. Dit was de enige film uit de carrière van Hitchcock die niet geschikt was voor kijkers jonger dan 18.

Anna was de dochter van acteur Raymond Massey, bekend van onder meer ‘Arsenic and Old Lace’. Ze begon haar carrière in het toneel (en won zelfs een prestigieuze Tony Award), maar brak pas echt door toen ze eind jaren ’50 meespeelde in ‘Gideon’s Day’, van John Ford. De laatste jaren van haar leven speelde ze nog mee in ‘The Machinist’ met Christian Bale en in 2002 was Anna Massey nog te zien in een verfilming van ‘The Importance of Being Earnest’ met Colin Firth.

Ze werd 73 en stierf aan de gevolgen van kanker. (MD)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content