Acteur Sean Penn had geheim interview met voortvluchtige drugsbaron ‘El Chapo’

Sean Penn © Reuters

Acteur Sean Penn heeft in oktober in het grootste geheim de Mexicaanse drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán geïnterviewd voor Rolling Stone. Het interview verscheen zaterdag in het Amerikaanse magazine.

De Mexicaanse drugsbaron Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán, die zes maanden voortvluchtig was nadat hij kon ontsnappen uit een zwaarbewaakte Mexicaanse gevangenis, heeft tijdens zijn vlucht een interview gegeven aan de Amerikaanse acteur Sean Penn. Dat interview met de titel ‘El Chapo speaks’ verscheen zaterdag in het magazine Rolling Stone.

De publicatie komt er daags nadat de drugsbaron werd opgepakt in Los Mochis, een stadje in de Mexicaanse deelstaat Sinaloa.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De Mexicaanse autoriteiten bevestigen dat ze op de hoogte waren van het interview. Het is precies doordat Guzmán contacten onderhield met acteurs en producenten die een film over zijn leven wilden maken, dat de speurders hem konden traceren, luidde het eerder al. Het interview tussen Penn en de drugsbaron vond plaats in oktober vorig jaar. De acteur ging zelf ‘El Chapo’ opzoeken in de Mexicaanse ‘jungle’.

Hoe die ontmoeting tot stand kwam, wordt uitgebreid uitgelegd.

Tijdens het interview vertelde Guzmán onder meer over zijn jonge jaren, toen hij op 15-jarige leeftijd startte met het telen van marihuana, en hoe hij daarna een versnelling hoger schakelde. ‘Ik verkoop nu meer heroïne, amfetaminen, cocaïne en marihuana dan om het even wie’, zegt hij aan Penn.

De drugsbaron heeft het verder over zijn kapitaal – dat hij met veel geweld en bloedvergieten vergaarde -, zijn bezittingen – onder meer ‘een vloot van onderzeeërs, vliegtuigen, vrachtwagens en boten’ -, en zijn spectaculaire ontsnapping uit de gevangenis: via een anderhalve kilometer lange vluchttunnel tunnel waar hij was ingestapt via een gat in zijn douche. Het duurde ruim een jaar en kostte een miljoen dollar om die tunnel te bouwen, zo bleek tijdens het interview.

Penn sprak ruim zeven uur met ‘El Chapo’.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content