Acteur Michael Clarke Duncan, reus uit ‘The Green Mile’, overleden

© Reuters

Michael Clarke Duncan, de imposante gevangene uit de film “The Green Mile”, is overleden. Hij werd getroffen door een hartstilstand en is hiervan nooit meer hersteld.

Michael Clarke Duncan, de imposante gevangene uit de film The Green Mile, is overleden. Hij werd slechts 54 jaar. Dat berichten verschillende Amerikaanse media. De zwarte acteur werd op 13 juli getroffen door een hartstilstand en is hiervan nooit meer hersteld. Hij overleed in het Los Angeles Hospital in het bijzijn van zijn verloofde.

Duncan is het meest bekend voor zijn rol in de langspeelfilm The Green Mile uit 1999, naar een boekenreeks van Stephen King. Hij vertolkte er de rol van een imposante gevangene op de afdeling terdoodveroordeelden. Duncan is twee meter groot, maar werd op het scherm nog groter voorgesteld. Hij kreeg onder meer een Oscarnominatie voor zijn vertolking.

Later speelde hij nog in films als Armageddon en The Whole Nine Yards. Duncan begon zijn carrière in Hollywood als bodyguard voor beroemdheden als Will Smith. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content