Acteur Christoph Waltz maakt regiedebuut aan Vlaamse Opera

Christoph Waltz, bekend vanwege zijn Oscarwinnende rollen in twee films van Quentin Tarantino, maakt eind dit jaar zijn debuut als operaregisseur.

De Oostenrijkse acteur neemt ‘Der Rosenkavalier’ van Richard Strauss onder handen. Het stuk krijgt zijn wereldpremière aan de Vlaamse Opera, eerst in Antwerpen en vervolgens in Gent.

De inmiddels 56-jarige Waltz was jarenlang een relatief onbekende acteur in voornamelijk Duitse televisiefilms toen hij in 2009 de rol van nazikolonel Hans Landa versierde in Quentin Tarantino’s ‘Inglourious Basterds’. Hij kreeg er meteen een Academy Award voor Beste Mannelijke Bijrol voor. Dit jaar viel Waltz diezelfde eer te beurt voor zijn rol als Dr. Schultz in ‘Django Unchained’, opnieuw van de hand van Tarantino. Tussendoor maakte hij furore in films als ‘Carnage’ en ‘The Three Musketeers’.

Met zijn debuut als operaregisseur treedt Waltz in de voetsporen van de bekende filmregisseur Terry Gilliam, die vorig jaar een eigen interpretatie gaf aan ‘La Damnation de Faust’. Ook Gilliams werk was bij de Vlaamse Opera te zien.

‘Der Rosenkavalier’ is een bitterzoete opera over liefde, romantiek en de nodige intriges in het Wenen van keizerin Maria Theresia. Strauss baseerde het op een libretto van Hugo von Hofmannsthal, een van de meest gevierde Oostenrijkse theaterauteurs, en maakte er een groots en elegant meesterwerk van. De wereldpremière vindt op zondag 15 december plaats in de Vlaamse Opera te Antwerpen. In januari volgt Gent en nadien nog Luxemburg en Londen. (Belga/KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content