Acteur Adrien Brody te gast op Filmfestival Oostende

Adrien Brody © Reuters

Hoog bezoek voor het Filmfestival Oostende. Steracteur Adrien Brody, bekend van onder meer ‘The Pianist’, zal op 19 september de avant-première van de nieuwe film ‘Third Person’ bijwonen.

De Amerikaanse steracteur Adrien Brody zakt op 19 september af naar het Oostende, waar hij de avant-première van zijn jongste film “Third Person” zal bijwonen. Dat gebeurt op de slotavond van het Filmfestival Oostende.

Brody werd begin de 21ste eeuw wereldwijd bekend voor zijn rol in de film “The Pianist” van regisseur Roman Polanski. Zijn prestaties werden bekroond met een Oscarbeeldje.

De acteur komt naar Oostende om “Third Person” voor te stellen, de nieuwe film van regisseur Paul Haggis die ook al eens een Oscar in de wacht sleepte met zijn film “Crash”. Naast Brody spelen ook Liam Neeson, Mila Kunis, Kim Bassinger, James Franco en Olivia Wilde mee in de film.

In ‘Third Person’ lopen drie verhaallijnen – in drie verschillende wereldsteden – door elkaar, aldus het persbericht. Michael (vertolkt door Neeson), een schrijver met naam en faam, logeert in een Parijse hotelsuite om de laatste hand te leggen aan zijn nieuwe boek. Hij heeft net gebroken met zijn vrouw (Basinger) en begint een affaire met een jonge ambitieuze journaliste (Olivia Wilde). In een bar in Rome ontmoet de louche zakenman Scott (Brody) een knappe Roma (Moran Atias), en belandt tegelijkertijd in een wespennest van afpersers. En dan is er nog de labiele ex-actrice Julia (Kunis) die haar zinnen heeft gezet op het veroveren van het hoederecht over haar 6-jarige zoontje.

“Third Person” werd geproduceerd en gefinancierd door het Belgische filmhuis Corsan en wordt in heel België verdeeld door Belga Films. De film komt vanaf 1 oktober in de Belgische zalen. Filmfestival Oostende krijgt de avant-première. De film zal meteen ook de slotfilm zijn van FFO14 dat plaatsvindt van 12 tot 19 september.(Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content