Acht Vlaamse producties naar Rotterdam

Het internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) zet dit jaar voor de veertigste keer een selectie van onafhankelijke en vernieuwende films, waaronder acht Vlaamse producties, in de schijnwerpers.

Het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) zet dit jaar voor de veertigste keer een selectie van onafhankelijke en vernieuwende films, waaronder acht Vlaamse producties, in de schijnwerpers.

Lotte Stoops’ documentaire ‘Grande Hotel’ gaat op het IFFR in wereldpremière. In die film reist ze naar Mozambique om na te gaan wat er nog overblijft van het Grande Hotel. Wat ooit het pronkstuk was van het Portugese koloniale bewind is nu het trieste onderkomen voor zo’n 3500 Mozambikanen die er proberen te overleven.

In de experimentele selecties van het filmfestival vinden we nog meer Vlamingen terug: ‘After Empire’ en ‘Dear Steve’ van Herman Asselberghs, ‘Lobi’ van o.a. Matthias De Groof en Kristin Rogghe, ‘Oh’ van Anouk De Clercq, ‘Stardust’ van Nicolas Provost, ‘Think About Wood, Think About Metal’ van Manon de Boer, en ‘Because We Are Visual’, het KASK afstudeerwerk van Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes.

Speciaal voor de veertigste verjaardag van het festival wordt er ook een eenmalige prijs uitgereikt, de Return of The Tiger Award. Een selecte groep van oud Tiger Award kandidaten maken met hun recentste werk kans op 5000 euro. Het bijzonder aan de prijs is dat de winnaar gekozen wordt door de Tiger Award kandidaten van 2011. Koen Mortier mag met ’22 Mei’ (dat op het filmfestival van Toronto in première ging) nog eens afzakken naar Rotterdam en ook Alex Stockman tekent present voor de terugkeer van de tijger met zijn laatste film ‘Pulsar’.

Het IFFR gaat dit jaar ‘XL’ en vindt plaats van 26 januari tot en met 6 februari 2011 op veertig verschillende plaatsen in Rotterdam die voor de gelegenheid omgevormd werden tot festivallocatie.

Arnout Vermeire

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content