Acht Vlaamse (co)producties op filmfestival van Cleveland

Natali Broods in 'Waste Land' © gf

Voor het Internationaal Filmfestival van Cleveland, dat plaatsvindt van 18 tot 29 maart, zijn acht Vlaamse (co)producties geselecteerd. Het gaat om “Halfweg”, “Waste Land”, “Labyrinthus” en “Violet”, de korte film “Wien for Life” en de Vlaamse coproducties “Alleluia”, “Ne me quitte pas” en “Above Us All”.

“Halfweg” is de zesde speelfilm van Geoffrey Enthoven en wordt vertoond binnen het luik After Hours. De film vertelt het verhaal van Stef, gespeeld door Koen De Graeve, die zijn intrek neemt in een prachtig huis dat hij voor een prikje heeft kunnen kopen. Zijn rust wordt al snel verstoord door de vreemde Theo (Jurgen Delnaet), die plots opduikt en de rechtmatige eigenaar beweert te zijn. In datzelfde programma zijn ook “Waste Land” van Pieter Van Hees en “Alleluia” van Fabrice du Welz te zien.

“Waste Land” toont hoe inspecteur Leo Woeste steeds verder wegzakt in de grimmige Brusselse woestenij tijdens zijn laatste moordonderzoek. De coproductie “Alleluia” vertelt het verhaal van een verpleegster wiens leven verwoest wordt door een tweederangs crimineel die ze via een zoekertje leert kennen. De film is een coproductie van La Parti en het Vlaamse Savage Film.

Tijdens het After Hours-programma voor korte films wordt ook “Wien for Life” getoond, een korte zwarte komedie van regisseursduo Alidor Dolfing. Het speelfilmdebuut van Douglas Boswell, “Labyrinthus”, is geprogrammeerd in de categorieën Family Films en Film is Art. In de film hoopt de 14-jarige Frikke zijn vrienden uit een computerspel te bevrijden.

Verder staat “Violet”, de eerste speelfilm van Bas Devos, op het World Tour-programma. De film is een visueel portret van een rouwende tiener. Tot slot komen ook de Vlaamse coproducties “Above Us All” (Minds Meet), over een 11-jarig meisje dat haar moeder verliest, en “Ne me quitte pas” (Storyhouse), een documentaire over twee mannen aan de rand van de maatschappij, aan bod in Cleveland. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content