A Separation is grote winnaar International Cinephile Society Awards

Het Iraanse drama ‘A Separation’ is de grote slokop geworden van de International Cinephile Society Awards. De film van Asghar Farhadi won vier prijzen, waaronder die voor beste film.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De ICS gaf ‘A Separation’ de awards voor beste film, beste scenario, beste ensemble en beste niet-Engelstalige film. In de categorie beste film versloeg de prent onder andere ‘The Tree of Life’, ‘Drive’ en ‘Hugo’. ‘A Separation’ is een van de concurrenten van ‘Rundskop’ om de Oscar voor beste niet-Engelstalige film te winnen. Bij de bookmakers is de Iraanse film torenhoog favoriet om die prijs in ontvangst te nemen.

Verder gaf de ICS de prijs van beste actrice aan Anna Paquin voor haar rol in Margaret. Tom Cullen nam het beeldje voor beste acteur mee naar huis voor zijn rol als de herenliefde bedrijvende Russell in Weekend. Brad Pitt (The Tree of Life) en J. Smith Cameron (Margaret) speelden volgens de ICS de beste bijrollen.

De ICS is een groep van 80 journalisten, filmstudenten en prominenten uit het filmmilieu. Het was de 9de keer dat de International Cinephile Society Awards uitgereikt werden. (BW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content