30 unieke film-memorabilia onder de hamer

© Catawiki.nl

Topstukken van de speciale Hollywood-veiling die momenteel loopt zijn onder andere de hoed en wandelstok van Charlie Chaplin, een haarlok van Elvis Presley, een paar door Marilyn Monroe gedragen oorbellen, een compleet pak van Al Pacino en een ‘geweer’ dat Kevin Costner gebruikte tijdens de opnames van de film ‘Waterworld’.

Verzamelaars van film-memorabilia uit de hele wereld zullen komende week proberen hun slag te slaan tijdens een speciale Hollywood veiling bij online veilinghuis Catawiki. Meer dan 30 unieke Hollywood ‘movie props’ gaan onder de hamer.

Topstukken van de veiling zijn de hoed en de wandelstok van de legendarische acteur Charlie Chaplin. Veilingmeester Mike Saffrie van Catawiki, verwacht dat de hoed en de wandelstok samen meer dan 50.000 euro gaan opbrengen.

Andere bijzondere stukken die worden geveild zijn onder andere een haarlok van Elvis Presley, een paar door Marilyn Monroe gedragen oorbellen, een compleet pak van Al Pacino en een ‘geweer’ dat Kevin Costner gebruikte tijdens de opnames van de film ‘Waterworld’.

Charlie Chaplin-memorabilia zijn zeldzaam

Charlie Chaplin (1889 – 1977) was in de tijd van het ontstaan van de bioscoopfilm één van de beroemdste filmsterren van Hollywood. Hij ontving dan ook talloze onderscheidingen en werd in 1975 in Engeland zelfs tot ridder geslagen. Volgens Catawiki is het dan ook niets voor niets dat zijn persoonlijke bezittingen tegenwoordig voor vele duizenden euro’s worden geveild. Omdat de meeste van zijn bezittingen allemaal in musea liggen komt er nog maar zelden iets van hem op de markt. De hoed en de wandelstok in deze veiling lagen tot voor kort in het Belgische Hollywood museum, maar de eigenaar heeft besloten ze te verkopen.

”De markt voor movie props groeit enorm. Er zijn namelijk steeds meer mensen die een object willen bezitten uit een film die miljoenen mensen in de bioscoop hebben gezien. In Amerika leveren deze memorabilia dan ook al langer heel veel geld op, maar tegenwoordig is er ook veel vraag naar deze props vanuit Europa en Azie”, aldus Catawiki.

Uit onderzoek blijkt overigens dat, Luke Skywalker’s lichtzwaard (Star Wars), de ring uit Lord of the Rings en de Aston Martin uit Goldfinger (James Bond) de meest begeerde movie props ter wereld zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content