20th Century Fox releaset ‘Rise of the Planet of the Apes’-trailer

De filmgigant 20th Century Fox lanceert de trailer van de prequel van ‘The Planet of the Apes’. Na drie titelveranderingen beschikt de film nu ook over een vaste naam.

Regisseur Rupert Wyatt maakt deze keer geen echte reboot van de apenplaneetfranchise, maar eerder een soort genesisverhaal. De cineast keert terug naar het moment waar het allemaal begon.

Will Rodman, een wetenschapper uit San Francisco, zoekt naar een manier om alzheimer te genezen. Om zijn nieuwe methode uit te testen gebruikt hij apen. Maar omdat zijn testaap Ceasar te snel verandert, neemt Will hem mee naar huis om het ‘arme’ beest tegen wreedaardige dokters van het laboratorium te beschermen.

Deze inschattingsfout creëerde desastreuze gevolgen voor de mensheid. Hoe het verhaal precies verder loopt is al gekend sinds 1968. Toen regisseerde Franklin J. Schaffner de eerste ‘Planet of the Apes’. Pas 33 jaar later in 2001 maakte Tim Burton een remake met in de cast onder andere Helena Bonham Carter, gekend uit ‘The King’s Speech’, en de ‘Reservoir Dogs’-acteur Tim Roth.

De huidige regisseur Rupert Wyatt had een aantal andere talenten in gedachten. Gollum-vertolker uit de ‘The Lord of the Rings’-trilogie Andy Serkis kruipt nogmaals in de huid van een beest. Deze keer wordt hij Ceasar, de testaap. De jonge wetenschapper wordt vertolkt door de ‘127 hours’-acteur James Franco. Ook de jonge Tom Felton, alias Draco Malfoy uit de Harry Potter-reeks, vervoegt de cast.

De film zal vanaf 5/8 in de Amerikaanse bioscopen te zien zijn. Het is nog niet bekend wanneer de film ook bij ons te zien zal zijn.

Hieronder de trailer van ‘Rise of the Planet of the Apes’.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Julie Herreman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content