1,2 miljoen euro voor een reisje naar de ruimte met Leonardo DiCaprio

Samen met een ster een tripje naar de sterren. Daar telde iemand op een liefdadigheidsveiling in Cannes graag 1,2 miljoen euro voor neer. Leonardo DiCaprio wordt co-passagier van dienst.

“Een once-in-a-lifetime tripje naar de ruimte met een mystery guest.” Deze omschrijving moest de bieders, op het jaarlijkse AmFAR Cinema Against Aids gala in het Hotel du Cap in Cannes, lekker doen watertanden en diep in hun zakken laten tasten.

Eénmaal, andermaal, verkocht. Uiteindelijk stond het winnende bod op 1,2 miljoen euro, en de gulle winnaar verzekerde zichzelf zo van een zitje op de Virgin Galactic fleet van Richard Branson. Twee andere plaatsen op de vlucht gingen ook onder de hamer voor 1,8 miljoen euro.

De identiteit van de ‘mystery guest’ werd pas onthuld na de veiling, en Leonardo DiCaprio was dan ook aanwezig op het galadiner. Ook Nicole Kidman en Christoph Waltz, juryleden van het Filmfestival van Cannes, tafelden gezellig mee.

Harvey Weinstein, van het productiehuis Weinstein Co., stak een handje toe op de veiling. Hij grapte dat veel mensen in de filmindustrie hem ook wel een tripje naar de ruimte zouden gunnen, “maar enkel met een one-way ticket.”

Het AmFAR Cinema Against Aids gala bracht in totaal maar liefst twintig miljoen euro op. Dat is ongeveer dubbel zoveel dan de opbrengst van vorig jaar. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content