Zo was Cannes vorig jaar

Zo was Cannes vorig jaar
Deze twee mannen hebben de eer om op erg professionele wijze dé rode loper van Cannes 2010 uit te rollen. © Reuters.

Rode loper © Reuters.

Deze twee mannen hebben de eer om op erg professionele wijze dé rode loper van Cannes 2010 uit te rollen.

Benicio Del Toro © Reuters.

Jurylid Benico Del Toro zet zich schrap voor de 63ste editie van het Franse festival.

Jury 1 © Reuters.

De Amerikaanse filmregisseur Tim Burton was in 2010 juryvoorzitter op het filmfestival van Cannes. Apichatpong Weerasethakul nam voor zijn film 'Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives' de Gouden Palm mee naar huis.

Openingsfilm Cannes 1 © Reuters.

Werkmannen (lees: de échte helden van Cannes) leggen de laatste hand aan een reusachtige billboard van de openingsfilm 'Robin Hood' (Ridley Scott).

Openingsfilm Cannes 2 © Reuters.

'Robin Hood'-acteurs Russell Crowe en Cate Blanchett trotseren de flitsende camera's met de op Cannes onmisbare zonnebrillen.

Openingsfilm Cannes 3 © Reuters.

Papa Crowe heeft zoontjes Charles en Tennyson zijn geheim van de zonnebril duidelijk nog niet verklapt. Hij bracht zijn zoontjes mee naar de vertoning van 'Robin Hood' van de Amerikaanse regisseur Ridley Scott.

Manoel De Oliveira © Reuters.

Hoedje af denkt regisseur Manoel De Oliveira voor zijn eigen film 'O estranho caso de Angelica'.

Wall Street © Reuters.

Voor de vertoning van 'Wall Street - Money Never Sleeps' kust Josh Brolin regisseur Oliver Stone nog snel vertederd op de wang.

Wall Street 1 © Reuters.

Regisseur Martin Scorsese komt kijken wat zijn collega Oliver Stone ervan gebakken heeft in 'Wall Street - Money Never Sleeps'.

Wall Street 2 © Reuters.

Acteurs Michael Douglas en Carey Mulligan groeten het publiek na de vertoning van 'Wall Street - Money Never Sleeps'.

BIZAR Op het strand © Reuters.

Nevenactiviteiten in Cannes: voor de film 'Zombie Women of Satan' wordt de traditionele rode loper ingeruild voor een pikante fotoshoot op het strand.

Model Hofit Golan © Reuters.

Ook in 2010 vonden de modellen hun weg naar Cannes. Model Hofit Golan laat zich van haar mooiste kant zien.

Model Velvet © Reuters.

Het corpulente model Velvet D'amour laat op de rode loper van Cannes haar pronkstuk zien.

Model Eva © Reuters.

Met haar ravissante verschijning verovert model Eva Herzigova de harten van de Cannes-fotografen.

BIZAR paraplu in Cannes © Reuters.

Dat in Cannes altijd de zon schijnt, blijkt een fabeltje te zijn. Gelukkig zorgen deze knappe mannen ervoor dat de regen geen roet in het eten kan gooien.

You Will Meet A Tall Dark Stranger 1 © Reuters.

Met zijn 1m65 komt Woody Allen zijn film - oh ironie - 'You Will Meet A Tall Dark Stranger' voorstellen.

You Will Meet a Tall Dark Stranger 2 © Reuters.

Naomi Watts laat gewillig - uiteraard letterlijk - het achterste van haar tong zien op de persconferentie van 'You Will Meet a Tall Dark Stranger'.

You Will Meet a Tall Dark Stranger 3 © Reuters.

Regisseur Pedro Almodovar, met zonnebril beschermd tegen al het geflits, maakt zich klaar voor Woody Allen's 'You Will Meet A Tall Dark Stranger'.

You Will Meet A Tall Dark Stranger 4 © Reuters.

De liefde tussen Woody Allen (75) en vrouw Soon-Yi (40) is na het zien van 'You Will Meet A Tall Dark Stranger' op deze foto ver te zoeken.

BIZAR hakken op Cannes © Reuters.

Essentieel op de rode loper van Cannes: torenhoge hakken. Ook dit jaar worden ze weer verwacht. Dat daar maar geen ongelukken van komen.

BIZAR kleed © Reuters.

'Dress to impress' zal de - tot nader order - onbekende eigenares van dit kleed gedacht hebben.

Tournée 1 © Reuters.

'Tournée'-actrice Mimi Le Meaux had een wel zeer opmerkelijke, weinig verhullende, jurk aan op de rode loper van Cannes. Dress less to impress?

Tournée 2 © Reuters.

Problemen met jurk © Reuters.

Voor actrice Delphine Chanéac was het opletten geblazen op de rode loper van Cannes. Een zwoel windje zorgde ervoor dat het onder controle houden van haar jurk een van haar belangrijkste zorgen was.

Problemen met jurk 2 © Reuters.

Ook Engelse zangeres Cheryl Cole had wat probleempjes met haar jurk. De hoge split en de lengte bemoeilijkten haar entree op de rode loper van Cannes.

Actrice lost © Reuters.

Actrices Evangeline Lily ('Lost') - in het pauwenkostuum - en Michelle Yeoh ('Crouching Tiger, Hidden Dragon') brengen een glamoureus bezoekje aan Cannes.

BIZAR poepknijp © Reuters.

Geniepigaard Lambert Wilson moest iets in handen hebben tijdens de routineuze fotosessie op de rode loper van Cannes. Zijn keuze viel op de fraaie billen van medespeelster Sabrina Ouazani ('Des Hommes et des Dieux').

Les Amours Imaginaires © Reuters.

Actrice Monia Chokri, een van de hoofdrolspeelster van 'Les Amours Imaginaires', doet lekker gek op de rode loper.

Les Amours Imaginaires (1) © Reuters.

De Canadese regisseur Xavier Dolan onderbreekt een interview over zijn film 'Les Amours Imaginaires' voor een telefoontje.

BIZAR poseren met polanski © Reuters.

Regisseur van de competitiefilm 'Des Hommes et des Dieux' Xavier Beauvois poseert met een t-shirt van Roman Polanski. Polanski stond tijdens Cannes onder huisarrest in Zwitserland nadat een zedenzaak van 1977 aan het licht gekomen was. Verschillende regisseurs, waaronder Beauvois, tekenden een petitie om de uitlevering van Polanski aan de Verenigde Staten tegen te houden.

BIZAR Jack Black © Reuters.

Vrouwelijke passanten laten zich niet imponeren door de gigantische billboard van Jack Black ('Gulliver's Travels') voor het Carlton Hotel.

Gerard (1) © Reuters.

Juliette Binoche barst in tranen uit wanneer ze tijdens een persconferentie van 'Copie Conforme ('Certified Copy') op Cannes te horen krijgt dat de Iraanse filmmaker Jafar Panahi, die op dat moment in de gevangenis zit, in hongerstaking is gegaan. Tijdens de persconferentie kan Binoche geen woord meer uitbrengen.

Gerard echt © Reuters.

Gérard Depardieu laat de tranen van Binoche niet aan zijn hart komen. In 2010 breekt er een verbale oorlog tussen de twee uit, waarbij Depardieu openlijk serieuze vraagtekens plaatst bij Binoche's acteerkwaliteiten. Als reactie beschuldigt Binoche Depardieu van 'jaloezie'.

The Housemaid cast © Reuters.

Regisseur Im Sang-Soo (midden), acteurs Lee Jung-Jae (rechts), Youn Yuh-Jung (tweede links) en Jeon Do-Youn (tweede recht)s en producer Jason Chae (links) zakten van Korea af naar Cannes voor de voorstelling van hun competitiefilm 'The Housemaid'.

Acteur Jean-Claude © Reuters.

Acteur Jean-Claude Van Damme heeft duidelijk meer zin in het filmfestival dan zijn vrouw Gladys.

Another Year © Reuters.

Mike Leigh, in Cannes voor zijn film 'Another Year', toont zijn mooiste kant aan de vele fotografen.

Zangers 1 © Reuters.

Muzikanten op Cannes: de Amerikaanse zangeres Melody Gardot poseert met onbekende lover op de rode loper van Cannes. Gardot belandde op negentienjarige leeftijd na een verkeersongeluk in het ziekenhuis en heeft hier tot op heden nog altijd last van.

Zanger 2 © Reuters.

Muzikanten op Cannes: Belgische actrice Emilie Dequenne heeft de Franse zanger Benjamin Biolay uitgenodigd voor een avondje 'Biutiful' (Alejandro Gonzalez) op Cannes.

Zanger 3 © Reuters.

Muzikanten op Cannes: 'Rolling Stones'-zanger Mick Jagger wijst de weg op de rode loper van de Quinzaine des Réalisateurs. Jagger kwam op Cannes zijn film 'Stones In Exile' promoten.

Zanger 4 © Reuters.

Muzikanten op Cannes: Ook Beth Ditto bracht vorig jaar een bezoekje aan Cannes. De passage van de 'Gossip'-zangeres ging geen enkele fotograaf/cameraman/andere aanwezigen ongemerkt voorbij.

Zanger 5 © Reuters.

Muzikanten op Cannes: De Belgische zangeres Lio had overduidelijk zin in een avondje Woody Allen ('You Will Meet A Tall Dark Stranger') op Cannes.

BIZAR Raoni Txukarramae © Reuters.

Opvallende verschijning op Cannes: het Braziliaanse Indiaanse opperhoofd Raoni Txukarramae komt kijken naar de Franse tragikomedie Tournée om te zien hoe het er in een echte burlesquerevue aan toe gaat.