Op 30 april 2015 organiseert Curieus haar zevende editie van VOLTA, in de Vooruit in Gent. Ook nu vormt de muziek de hoofdbrok van het programma, met optredens van Admiral Freebee, Blaudzun, Hydrogen Sea, DJ Bobby Ewing en Skordatura Punkjazz Ensemble op het hoofdpodium in de Concertzaal. Tijs Delbeke en Leonore bezingen de liefde in de intieme Foyer.

Nieuw dit jaar zijn de debatten, interviews en literatuur. Verwacht enkele brandend actuele maatschappelijke onderwerpen die aangekaart worden, zoals het debat over beeldvorming en racisme bijvoorbeeld (met o.a. Bleri Lleshi en Yasmine Kherbache), met een inleiding door de Franse islamoloog en filosoof Rachid Benzine. Of Rudi Vranckx en Bilal Benyaich in een vraaggesprek over vrije meningsuiting. Dirk De Wachter en Daan raken met hun zoektocht naar geluk een gevoelige snaar raken in het maatschappelijke debat. Martin Heylen en Koen Vidal zijn de gastheren van dienst.

Knack Focus mag 10 duotickets weggeven voor deze editie van VOLTA. (DB)

Op 30 april 2015 organiseert Curieus haar zevende editie van VOLTA, in de Vooruit in Gent. Ook nu vormt de muziek de hoofdbrok van het programma, met optredens van Admiral Freebee, Blaudzun, Hydrogen Sea, DJ Bobby Ewing en Skordatura Punkjazz Ensemble op het hoofdpodium in de Concertzaal. Tijs Delbeke en Leonore bezingen de liefde in de intieme Foyer.Nieuw dit jaar zijn de debatten, interviews en literatuur. Verwacht enkele brandend actuele maatschappelijke onderwerpen die aangekaart worden, zoals het debat over beeldvorming en racisme bijvoorbeeld (met o.a. Bleri Lleshi en Yasmine Kherbache), met een inleiding door de Franse islamoloog en filosoof Rachid Benzine. Of Rudi Vranckx en Bilal Benyaich in een vraaggesprek over vrije meningsuiting. Dirk De Wachter en Daan raken met hun zoektocht naar geluk een gevoelige snaar raken in het maatschappelijke debat. Martin Heylen en Koen Vidal zijn de gastheren van dienst.Knack Focus mag 10 duotickets weggeven voor deze editie van VOLTA. (DB)