Voor het eerst in zijn bestaan brengt het Nationaal Orkest van België hulde aan het repertoire van een niet-klassieke artiest.

Het gerenommeerde symfonieorkest vroeg het Belgische culturele icoon Ozark Henry om een album samen te stellen die zijn verleden, heden en toekomst weerspiegelen.

Niet alleen bevat Paramount 4 gloednieuwe nummers; een aantal hits en minder bekende parels uit de carrière van Ozark Henry werden volledig opnieuw gearrangeerd voor het orkest door meester-arrangeur Arnould Massart. 'Paramount' is het allereerste Belgische album ooit dat in de allerhoogste surround standaarden is gemastered.

5.1 surround mastering kennen we al van de filmindustrie en de 9.1 surround mastering is een wereldprimeur en tilt de audio-ervaring naar een topniveau. Een enhanced 3D-beleving van muziek wordt hiermee mogelijk.

'We Can Be Heroes' is de eerste single van het album 'Paramount'.

Het team dat aan de nieuwe langspeler werkte, is niet van de minste:

  • dirigent Stefan Blunier (general music director of Beethoven Orchester Bonn and Bonn Opera/ Multi Echo Award winner (German Grammys)
  • Ronald Prent (recording engineer at Wisseloord studios, Hilversum - NL)
  • Darcy proper (mastering engineer, 3 times Grammy winner for her work in surround audio mastering & 9 times nominee).

Tot slot brengt Dimitri Van Zeebroeck dit opwindend project ook visueel tot leven in een kortfilm die na de release van het album aan een tournee langs de filmfestivals begint.

Info: iTunes, Deezer

Wedstrijd

Doe mee en maak kans op een duoticket voor het uitverkochte concert op 5 maart in Bozar. De vijf eerste winnaars winnen een gesigneerd 'Paramount' album.

Voor het eerst in zijn bestaan brengt het Nationaal Orkest van België hulde aan het repertoire van een niet-klassieke artiest.Het gerenommeerde symfonieorkest vroeg het Belgische culturele icoon Ozark Henry om een album samen te stellen die zijn verleden, heden en toekomst weerspiegelen.Niet alleen bevat Paramount 4 gloednieuwe nummers; een aantal hits en minder bekende parels uit de carrière van Ozark Henry werden volledig opnieuw gearrangeerd voor het orkest door meester-arrangeur Arnould Massart. 'Paramount' is het allereerste Belgische album ooit dat in de allerhoogste surround standaarden is gemastered. 5.1 surround mastering kennen we al van de filmindustrie en de 9.1 surround mastering is een wereldprimeur en tilt de audio-ervaring naar een topniveau. Een enhanced 3D-beleving van muziek wordt hiermee mogelijk.'We Can Be Heroes' is de eerste single van het album 'Paramount'. Het team dat aan de nieuwe langspeler werkte, is niet van de minste: Tot slot brengt Dimitri Van Zeebroeck dit opwindend project ook visueel tot leven in een kortfilm die na de release van het album aan een tournee langs de filmfestivals begint.Info: iTunes, DeezerWedstrijdDoe mee en maak kans op een duoticket voor het uitverkochte concert op 5 maart in Bozar. De vijf eerste winnaars winnen een gesigneerd 'Paramount' album.