Vitamine C is een jong netwerk van professionals en experten dat de grenzen van sectoren, disciplines, regio's overstijgt en zelfs een internationale dimensie heeft. Het netwerk ging van start in december 2011 in het Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK) in Leuven tijdens een feestelijke avond tussen zielsverwanten, boordevol schoonheid, inspirerende ontmoetingen en enthousiasmerende verhalen. De volgende bijeenkomst 'Soirée Barbare' was niet minder hartverwarmend.

Naast deze bijeenkomsten, heeft Vitamine C onder de vlag 'Cultuur doet groeien' de website www.bruismee.be uitgebouwd tot een werkbaar instrument voor de hele sector. De site is een sociaal netwerk waar je weetjes kan posten en antwoorden op je vragen vindt. Het is ook een digitaal platform waarop verschillende werkgroepen actief zijn.

De jury lauwert de laureaat "als een pril en daardoor nog kwetsbaar initiatief, dat cultuureducatie met een open vizier benadert. Deze Vlaamse Cultuurprijs is bedoeld als duwtje in de rug."

Schauvliege: 'Ik bekroon een netwerk van geëngageerde mensen'Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege: "Met Vitamine C bekroon ik geen organisatie maar een netwerk van geëngageerde mensen die cultuureducatie als een missie opnemen. Een krachtige smeltkroes van zij die het doen, zij die het maken, zij die kinderen en jongeren raken en een hele wereld leren ontdekken en verbeelden."

Vitamine C is een jong netwerk van professionals en experten dat de grenzen van sectoren, disciplines, regio's overstijgt en zelfs een internationale dimensie heeft. Het netwerk ging van start in december 2011 in het Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK) in Leuven tijdens een feestelijke avond tussen zielsverwanten, boordevol schoonheid, inspirerende ontmoetingen en enthousiasmerende verhalen. De volgende bijeenkomst 'Soirée Barbare' was niet minder hartverwarmend. Naast deze bijeenkomsten, heeft Vitamine C onder de vlag 'Cultuur doet groeien' de website www.bruismee.be uitgebouwd tot een werkbaar instrument voor de hele sector. De site is een sociaal netwerk waar je weetjes kan posten en antwoorden op je vragen vindt. Het is ook een digitaal platform waarop verschillende werkgroepen actief zijn. De jury lauwert de laureaat "als een pril en daardoor nog kwetsbaar initiatief, dat cultuureducatie met een open vizier benadert. Deze Vlaamse Cultuurprijs is bedoeld als duwtje in de rug."Schauvliege: 'Ik bekroon een netwerk van geëngageerde mensen'Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege: "Met Vitamine C bekroon ik geen organisatie maar een netwerk van geëngageerde mensen die cultuureducatie als een missie opnemen. Een krachtige smeltkroes van zij die het doen, zij die het maken, zij die kinderen en jongeren raken en een hele wereld leren ontdekken en verbeelden."