Wie vanaf 31 augustus afstemt op Qmusic, zal eventjes raar opkijken. De commerciële radiozender van Medialaan pakt namelijk uit met een nieuwe huisstijl. Vanaf nu schrijf je de naam van de radiozender bijvoorbeeld zonder streepje. Ook het logo kreeg een update en zelfs de slagzin "Q is good for you" mag de vuilnisbak in. "Vanaf nu luidt de baseline van Qmusic "You make us Q"", zegt Erwin Deckers van Medialaan, de holding boven de radiozender. "De huidige generatie wil zélf bepalen hoe het merk eruitziet."

Met de ommezwaai volgt een hele rist aan nieuwe programma's. Van 6 tot 9 uur zul je voor het eerst in jaren geen Sven Ornelis horen. Hij kondigde eerder zijn afscheid van het ochtendblok aan om adjunct-programmadirecteur te worden. Zijn laatste sidekick Maarten Vancoillie neemt het roer over en presenteert met Dorothee Dauwe Dauwe en Vancoillie.

Fans van Ornelis hoeven niet te treuren, want hij schuift simpelweg één blok op. Van 9 tot 12 mag hij de honneurs waarnemen. Jolien Roets draait dan weer verzoekplaatjes tussen 12 en 13 uur. In het algemeen moeten luisteraars een grotere muzikale inbreng krijgen in het nieuwe Qmusic, net als de presentatoren zelf. "Je zal aan de muziek ervaren wie het programma presenteert", zegt Deckers. "Uiteraard blijven we wel een hitzender."

Nieuwelingen

Qmusic-coryfee Wim Oosterlinck, die tot voor kort om 16 uur aan zijn programma begon, trapt nu om 13 uur de namiddag af. Om 16 uur hoor je vanaf nu Sam De Bruyn, die tot voor kort bij Studio Brussel presenteerde. Hij vormt een duo met Heidi Van Thielen, die van JOE fm overkomt.

Nog een andere nieuweling bij Qmusic is Sean Dhondt. De zanger en tv-presentator neemt samen met Marcia Bwarody het avondprogramma tussen 19 en 22 uur voor zijn rekening. Rik Boey sluit de radiodag af van 22 tot 24 uur.

In het nieuwe zendschema zul je Kürt Rogiers tevergeefs zoeken. Na zeven jaar neemt Rogiers afscheid van de radio. "Voorlopig", naar eigen zeggen. "I'll be back", meldt hij op Twitter.

Wie vanaf 31 augustus afstemt op Qmusic, zal eventjes raar opkijken. De commerciële radiozender van Medialaan pakt namelijk uit met een nieuwe huisstijl. Vanaf nu schrijf je de naam van de radiozender bijvoorbeeld zonder streepje. Ook het logo kreeg een update en zelfs de slagzin "Q is good for you" mag de vuilnisbak in. "Vanaf nu luidt de baseline van Qmusic "You make us Q"", zegt Erwin Deckers van Medialaan, de holding boven de radiozender. "De huidige generatie wil zélf bepalen hoe het merk eruitziet."Met de ommezwaai volgt een hele rist aan nieuwe programma's. Van 6 tot 9 uur zul je voor het eerst in jaren geen Sven Ornelis horen. Hij kondigde eerder zijn afscheid van het ochtendblok aan om adjunct-programmadirecteur te worden. Zijn laatste sidekick Maarten Vancoillie neemt het roer over en presenteert met Dorothee Dauwe Dauwe en Vancoillie. Fans van Ornelis hoeven niet te treuren, want hij schuift simpelweg één blok op. Van 9 tot 12 mag hij de honneurs waarnemen. Jolien Roets draait dan weer verzoekplaatjes tussen 12 en 13 uur. In het algemeen moeten luisteraars een grotere muzikale inbreng krijgen in het nieuwe Qmusic, net als de presentatoren zelf. "Je zal aan de muziek ervaren wie het programma presenteert", zegt Deckers. "Uiteraard blijven we wel een hitzender."NieuwelingenQmusic-coryfee Wim Oosterlinck, die tot voor kort om 16 uur aan zijn programma begon, trapt nu om 13 uur de namiddag af. Om 16 uur hoor je vanaf nu Sam De Bruyn, die tot voor kort bij Studio Brussel presenteerde. Hij vormt een duo met Heidi Van Thielen, die van JOE fm overkomt. Nog een andere nieuweling bij Qmusic is Sean Dhondt. De zanger en tv-presentator neemt samen met Marcia Bwarody het avondprogramma tussen 19 en 22 uur voor zijn rekening. Rik Boey sluit de radiodag af van 22 tot 24 uur.In het nieuwe zendschema zul je Kürt Rogiers tevergeefs zoeken. Na zeven jaar neemt Rogiers afscheid van de radio. "Voorlopig", naar eigen zeggen. "I'll be back", meldt hij op Twitter.