Brazil @ Canvas (23.50u)
Terry Gilliam, VK 1985. Met Robert De Niro. The Zero Theorem, Gilliams jongste dystopische fabel, werd niet bepaald op gejuich onthaald en heeft geen Belgische verdeler. Met Brazil was het anders. Deze orwelliaanse satire is een knetterende mix van terreur, surrealisme en verbeeldingsrijke humor, met Robert De Niro als guerillaloodgieter. Het enige meesterwerk van deze geplaagde fantast?

Howl @ BBC 2 (00.15u)
Rob Epstein en Jeffrey Friedman, VS 2010. Met James Franco. Allen Ginsberg was samen met William S. Burroughs en Jack Kerouac een van de iconen van de beatbeweging. Dit bezwerende docudrama toont de historische context van zijn visionaire epische gedicht Howl en de controverse die het veroorzaakte. De animatiesequenties zijn fenomenaal, James Franco doet even goed als Ginsberg.

Brazil @ Canvas (23.50u)Terry Gilliam, VK 1985. Met Robert De Niro. The Zero Theorem, Gilliams jongste dystopische fabel, werd niet bepaald op gejuich onthaald en heeft geen Belgische verdeler. Met Brazil was het anders. Deze orwelliaanse satire is een knetterende mix van terreur, surrealisme en verbeeldingsrijke humor, met Robert De Niro als guerillaloodgieter. Het enige meesterwerk van deze geplaagde fantast? Howl @ BBC 2 (00.15u)Rob Epstein en Jeffrey Friedman, VS 2010. Met James Franco. Allen Ginsberg was samen met William S. Burroughs en Jack Kerouac een van de iconen van de beatbeweging. Dit bezwerende docudrama toont de historische context van zijn visionaire epische gedicht Howl en de controverse die het veroorzaakte. De animatiesequenties zijn fenomenaal, James Franco doet even goed als Ginsberg.