De documentaire van van Lennart Stuyck en Ruben Vermeersch werpt een blik in het hoofd van de jonge Congolese Belg, die opgroeit tussen twee culturen en op een keerpunt staat tussen zijn verleden en de toekomst.

Aan de hand van een diepgaande karakterstudie vertelt de film een klein verhaal dat grote maatschappelijke thema's op tafel legt. Op een filmische manier worden de ambities, dromen en frustraties van Eric belicht en krijgt het gevecht voor erkenning een gezicht.

De film won onlangs de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire tijdens Docville in Leuven. (DB)

De documentaire van van Lennart Stuyck en Ruben Vermeersch werpt een blik in het hoofd van de jonge Congolese Belg, die opgroeit tussen twee culturen en op een keerpunt staat tussen zijn verleden en de toekomst. Aan de hand van een diepgaande karakterstudie vertelt de film een klein verhaal dat grote maatschappelijke thema's op tafel legt. Op een filmische manier worden de ambities, dromen en frustraties van Eric belicht en krijgt het gevecht voor erkenning een gezicht.De film won onlangs de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire tijdens Docville in Leuven. (DB)