Het magazine Vranckx pakt in juni uit met vier reportages van de Nomaden-groep van Rudi Vranckx. De Nomaden zijn een collectief van veelbelovende, jonge Vlamingen met journalistieke ambities die de wereld in trekken.

Luca Putteman, Loes Verhaeghe en Roel Nollet, ofte de 'Redhorse Reporters', volgen een Franse familie met drie kinderen op reis in Benin. Het was voor de ouders een jeugddroom om twee weken les te geven in een klein schooltje. Doorheen de reis stelt de familie zich vragen over het nut van hun aanwezigheid. Kunnen zij en de koffers vol cadeautjes echt iets bijbrengen of zijn ze hier vooral om zelf te groeien, vragen ze zich af.

De Nomaden proberen te achterhalen wat de plaatselijke bevolking denkt van de blanke toeristen met hun goede intenties. Maar dat gaat minder vlot dan verwacht omdat ze zelf blank zijn. Daarom geven ze de camera door aan een lokaal team aangevoerd door de lokale hiphoplegende Kemtaan en Modeste, de coördinator van dit soort 'voluntoerisme'-vakanties. Dat zorgt voor pijnlijke, grappige en confronterende reacties.

Vanavond om 20u05 in Vranckx op Canvas: Yovo Bonsoir

Het magazine Vranckx pakt in juni uit met vier reportages van de Nomaden-groep van Rudi Vranckx. De Nomaden zijn een collectief van veelbelovende, jonge Vlamingen met journalistieke ambities die de wereld in trekken.Luca Putteman, Loes Verhaeghe en Roel Nollet, ofte de 'Redhorse Reporters', volgen een Franse familie met drie kinderen op reis in Benin. Het was voor de ouders een jeugddroom om twee weken les te geven in een klein schooltje. Doorheen de reis stelt de familie zich vragen over het nut van hun aanwezigheid. Kunnen zij en de koffers vol cadeautjes echt iets bijbrengen of zijn ze hier vooral om zelf te groeien, vragen ze zich af.De Nomaden proberen te achterhalen wat de plaatselijke bevolking denkt van de blanke toeristen met hun goede intenties. Maar dat gaat minder vlot dan verwacht omdat ze zelf blank zijn. Daarom geven ze de camera door aan een lokaal team aangevoerd door de lokale hiphoplegende Kemtaan en Modeste, de coördinator van dit soort 'voluntoerisme'-vakanties. Dat zorgt voor pijnlijke, grappige en confronterende reacties.Vanavond om 20u05 in Vranckx op Canvas: Yovo Bonsoir