De documentaire van Kalifa kadert binnen de docureeks 'Steenweg' op Acht waarin in elke aflevering een bekende regisseur zijn of haar blik werpt op onverwachte taferelen achter de gevels van een Vlaamse steenweg. Vanavond is het de beurt aan de naar België gevluchte regisseur Kalifa die al in de prijzen viel met Land of the Heroes (2011), Baghdad Messi (2012) en Bad Hunter (2013).

In 'Molenbeek in de hoek' werpt Kalifa een blik op het dagelijkse leven in kapsalon 'Coiffure Zaïdi' in hartje Molenbeek. Op de hoek van een steenweg en geprangd tussen een moskee en een Grieks café vormt het kapsalon van Hassan en Ridwan een ontmoetingsplaats voor een groepje bewoners. Ze komen er hun hart luchten over de spanningen in de wijk en discussies laaien hoog op als het buitenland in toenemende mate met de vinger naar hun dorp wijst.

'Oorspronkelijk gingen we in de moskee recht tegenover het kapsalon filmen', vertelde Kalifa aan het blad Bruzz. Na de aanslagen in Parijs in november vorig jaar, wilde de moskee echter niet meer meewerken. Achteraf bekeken is Kalifa blij dat de filmlocatie veranderde. 'Een Marokkaans kapsalon is een echt ontmoetingscentrum voor de gemeenschap waar wordt gediscussieerd over de actualiteit. We hadden dus geen betere plek kunnen vinden', aldus Kalifa.

Het kapsalon kent Kalifa al van toen hij een rolletje in Image kreeg, de debuutfilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Deze zomer begint Kalifa trouwens aan zijn eerste langspeelfilm, waarvoor hij opnieuw naar Molenbeek zal trekken.

'Molenbeek in de hoek', vanavond om 20u35 op Acht. (OV)

De documentaire van Kalifa kadert binnen de docureeks 'Steenweg' op Acht waarin in elke aflevering een bekende regisseur zijn of haar blik werpt op onverwachte taferelen achter de gevels van een Vlaamse steenweg. Vanavond is het de beurt aan de naar België gevluchte regisseur Kalifa die al in de prijzen viel met Land of the Heroes (2011), Baghdad Messi (2012) en Bad Hunter (2013).In 'Molenbeek in de hoek' werpt Kalifa een blik op het dagelijkse leven in kapsalon 'Coiffure Zaïdi' in hartje Molenbeek. Op de hoek van een steenweg en geprangd tussen een moskee en een Grieks café vormt het kapsalon van Hassan en Ridwan een ontmoetingsplaats voor een groepje bewoners. Ze komen er hun hart luchten over de spanningen in de wijk en discussies laaien hoog op als het buitenland in toenemende mate met de vinger naar hun dorp wijst. 'Oorspronkelijk gingen we in de moskee recht tegenover het kapsalon filmen', vertelde Kalifa aan het blad Bruzz. Na de aanslagen in Parijs in november vorig jaar, wilde de moskee echter niet meer meewerken. Achteraf bekeken is Kalifa blij dat de filmlocatie veranderde. 'Een Marokkaans kapsalon is een echt ontmoetingscentrum voor de gemeenschap waar wordt gediscussieerd over de actualiteit. We hadden dus geen betere plek kunnen vinden', aldus Kalifa.Het kapsalon kent Kalifa al van toen hij een rolletje in Image kreeg, de debuutfilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Deze zomer begint Kalifa trouwens aan zijn eerste langspeelfilm, waarvoor hij opnieuw naar Molenbeek zal trekken. 'Molenbeek in de hoek', vanavond om 20u35 op Acht. (OV)