Documentaire van Martin R. Smith over 'Tommy' van The Who.

Zondag 29 mrt, 21u35 - 22u35

In 1968 stond de Britse rockband The Who op een keerpunt. Na drie mislukte singles zocht de groep een nieuw elan. Peter Townsend had slechte ervaringen met LSD en met de sterrencultus. Hij vond inspiratie bij de Indische goeroe Meher Baba, die al sinds 1925 niet meer sprak. Diens filosofie over gelaagde bewustzijnsniveaus bracht Townsend op het idee van de 'pinwall wizzard' Tommy, een doofstomme en blinde flipperkastkampioen die een groep volgelingen rond zich verzamelt.

Het album, de rockopera en de film werden een immens succes en veranderden het leven van de bandleden ingrijpend. Daarover getuigen ze zelf in deze documentaire, die rijkelijk geïllustreerd is met archiefbeelden.

In 1968 stond de Britse rockband The Who op een keerpunt. Na drie mislukte singles zocht de groep een nieuw elan. Peter Townsend had slechte ervaringen met LSD en met de sterrencultus. Hij vond inspiratie bij de Indische goeroe Meher Baba, die al sinds 1925 niet meer sprak. Diens filosofie over gelaagde bewustzijnsniveaus bracht Townsend op het idee van de 'pinwall wizzard' Tommy, een doofstomme en blinde flipperkastkampioen die een groep volgelingen rond zich verzamelt. Het album, de rockopera en de film werden een immens succes en veranderden het leven van de bandleden ingrijpend. Daarover getuigen ze zelf in deze documentaire, die rijkelijk geïllustreerd is met archiefbeelden.