In dit komische drama wordt acteur Jim Carrey de ster van een reality-show.

The Truman Show is een film uit 1998 met Jim Carrey in de hoofdrol. Voor het verhaal gingen de makers zich inspireren op het verhaal 'Time Out of Joint' van Philip K.Dick uit 1959. Dit in combinatie met een aflevering van de populaire sciencefictionserie 'Twilight Zone' bleek het ideale recept voor de film 'The Truman Show'.

Het verhaal gaat in op het leven van Truman Burbank die, zonder het zelf goed te beseffen, de hoofdrol k rijgt in een realitysoap die dagelijks wordt uitgezonden.

De film bleek een gigantisch succes en kaapte drie Golden Globes weg én kreeg drie Oscarnominaties. Ook vandaag blijft de film nog altijd even amusant om naar te kijken. (LVR)

In dit komische drama wordt acteur Jim Carrey de ster van een reality-show. The Truman Show is een film uit 1998 met Jim Carrey in de hoofdrol. Voor het verhaal gingen de makers zich inspireren op het verhaal 'Time Out of Joint' van Philip K.Dick uit 1959. Dit in combinatie met een aflevering van de populaire sciencefictionserie 'Twilight Zone' bleek het ideale recept voor de film 'The Truman Show'. Het verhaal gaat in op het leven van Truman Burbank die, zonder het zelf goed te beseffen, de hoofdrol k rijgt in een realitysoap die dagelijks wordt uitgezonden. De film bleek een gigantisch succes en kaapte drie Golden Globes weg én kreeg drie Oscarnominaties. Ook vandaag blijft de film nog altijd even amusant om naar te kijken. (LVR)