Kathleen Hanna, de New Yorkse zangeres van de nineties punkband Bikini Kill en het dance-punk trio Le Tigre, kreeg internationale aandacht als woordvoerster van de riot grrrl-beweging. Ze schopte het tot een van de meest beroemde feministische iconen van haar generatie. Aan de hand van archiefbeelden en zeer persoonlijke interviews toont de Amerikaanse producer Sini Anderson een nog ongezien beeld van deze onverschrokken leidster, die ook vandaag nog een inspiratiebron is voor velen.

'Toen ik kennismaakte met het werk van Kathleen Hanna, raakte ik helemaal in de ban van haar', aldus Anderson in een eerder interview. 'Haar persoonlijke verhaal is een voorbeeld voor velen. Iedereen die positieve veranderingen in de kunst en het feminisme wil teweegbrengen, zullen geraakt worden door haar verhaal. Het is niet moelijk om je aangesproken te voelen door Kathleen Hanna.'

Ook Beastie Boy Ad-Rock met wie ze getrouwd is, komt aan het woord in dit portret. De 45-jarige Hanna geeft regelmatig lezingen en is nog steeds de vinnige frontvrouw van haar nieuwe vijfkoppige band 'The Julie Ruin'. (DB)

Kathleen Hanna, de New Yorkse zangeres van de nineties punkband Bikini Kill en het dance-punk trio Le Tigre, kreeg internationale aandacht als woordvoerster van de riot grrrl-beweging. Ze schopte het tot een van de meest beroemde feministische iconen van haar generatie. Aan de hand van archiefbeelden en zeer persoonlijke interviews toont de Amerikaanse producer Sini Anderson een nog ongezien beeld van deze onverschrokken leidster, die ook vandaag nog een inspiratiebron is voor velen.'Toen ik kennismaakte met het werk van Kathleen Hanna, raakte ik helemaal in de ban van haar', aldus Anderson in een eerder interview. 'Haar persoonlijke verhaal is een voorbeeld voor velen. Iedereen die positieve veranderingen in de kunst en het feminisme wil teweegbrengen, zullen geraakt worden door haar verhaal. Het is niet moelijk om je aangesproken te voelen door Kathleen Hanna.'Ook Beastie Boy Ad-Rock met wie ze getrouwd is, komt aan het woord in dit portret. De 45-jarige Hanna geeft regelmatig lezingen en is nog steeds de vinnige frontvrouw van haar nieuwe vijfkoppige band 'The Julie Ruin'. (DB)