In deze film uit 1940 zet Charlie Chaplin op meesterlijke wijze het opkomende nazisme te kijk.

In deze film van en met Charlie Chaplin gaat de acteur tekeer tegen het opkomende nazisme van Adolf Hitler en gaat hij hier op zijn totaal eigenwijze manier mee om. Chapling weigerde om zijn kop in het stand te steken en besloot een film op te nemen over de kwestie. De film kan dan ook beschouwd worden als een satirische kijk op Adolf Hitler.

Hij doet dit in de prent 'The Great Dictator' waarin de komiek een dubbelrol speelt als Adenoid Hynkel (die Adolf Hitler moest voorstellen), de dictator van Tomania, en een arme kapper met geheugenverlies uit een Joodse getto. Deze film is een grandioze parodie neer op de Führer in een tijdsperiode waarin dit niet evident was.

Nog een leuke weetje over deze film: het is de eerste film waarin we de stem van Charlie Chaplin te horen krijgen. Eerder was hij altijd bang geweest voor de reacties van het publiek. (LVR)

In deze film uit 1940 zet Charlie Chaplin op meesterlijke wijze het opkomende nazisme te kijk. In deze film van en met Charlie Chaplin gaat de acteur tekeer tegen het opkomende nazisme van Adolf Hitler en gaat hij hier op zijn totaal eigenwijze manier mee om. Chapling weigerde om zijn kop in het stand te steken en besloot een film op te nemen over de kwestie. De film kan dan ook beschouwd worden als een satirische kijk op Adolf Hitler. Hij doet dit in de prent 'The Great Dictator' waarin de komiek een dubbelrol speelt als Adenoid Hynkel (die Adolf Hitler moest voorstellen), de dictator van Tomania, en een arme kapper met geheugenverlies uit een Joodse getto. Deze film is een grandioze parodie neer op de Führer in een tijdsperiode waarin dit niet evident was. Nog een leuke weetje over deze film: het is de eerste film waarin we de stem van Charlie Chaplin te horen krijgen. Eerder was hij altijd bang geweest voor de reacties van het publiek. (LVR)