Groots maffia-epos van Francis Ford Coppola over de opgang van de Corleone-familie in New York en Las Vegas, een even brutale als elegische parabel over de vrije onderneming en de corrupte ethiek van grote bedrijven in Amerika. Een all-time classic, een van de compleetste en meest monumentale Amerikaanse gangsterkronieken. 'The Godfather' staat 42 jaar later nog altijd te boek als dé standaard binnen het misdaadgenre.

Voor wie nog nooit van Don Vito, consigliere Tom Hagen, Johnny Fontane en co heeft gehoord is dit dus een absolute must-see tv-tip. Voor de anderen de kans om nog eens te smullen van de legendarische scènes, personages en quotes ('Leave the gun. Take the cannoli' / 'You can act like a man. What's the matter with you?' / 'I'm gonna make him an offer he can't refuse' ...).

Groots maffia-epos van Francis Ford Coppola over de opgang van de Corleone-familie in New York en Las Vegas, een even brutale als elegische parabel over de vrije onderneming en de corrupte ethiek van grote bedrijven in Amerika. Een all-time classic, een van de compleetste en meest monumentale Amerikaanse gangsterkronieken. 'The Godfather' staat 42 jaar later nog altijd te boek als dé standaard binnen het misdaadgenre. Voor wie nog nooit van Don Vito, consigliere Tom Hagen, Johnny Fontane en co heeft gehoord is dit dus een absolute must-see tv-tip. Voor de anderen de kans om nog eens te smullen van de legendarische scènes, personages en quotes ('Leave the gun. Take the cannoli' / 'You can act like a man. What's the matter with you?' / 'I'm gonna make him an offer he can't refuse' ...).