Vanuit de vervallen fabrieken du Parc in Aalst reconstrueert Sven Speybrouck de vergane glorie van het gelijknamige kousenmerk van de familie Bosteels.

Een verloederde fabriek langs de Kapellekensbaan in de stad van 'Boontje' trekt de aandacht van de presentator. Het blijken de oude bedrijfspanden te zijn van de familie Bosteels, stichters van het bekende Belgische kousenmerk du Parc.

Speybrouck praat met een 'Bosteels', met oud-arbeidsters, Aalstkenners en een voormalige fabrieksdirecteur. Hij schakelt zelfs de brandweer in om de magische wereld van panty's en nylonkousen te kunnen ontdekken. Ook radio- en tv-icoon Paula Semer, intussen 89, komt aan het woord. Zij heeft nog het ontstaan van de nylonkous 'aan den lijve' ondervonden.

Vanuit de vervallen fabrieken du Parc in Aalst reconstrueert Sven Speybrouck de vergane glorie van het gelijknamige kousenmerk van de familie Bosteels. Een verloederde fabriek langs de Kapellekensbaan in de stad van 'Boontje' trekt de aandacht van de presentator. Het blijken de oude bedrijfspanden te zijn van de familie Bosteels, stichters van het bekende Belgische kousenmerk du Parc. Speybrouck praat met een 'Bosteels', met oud-arbeidsters, Aalstkenners en een voormalige fabrieksdirecteur. Hij schakelt zelfs de brandweer in om de magische wereld van panty's en nylonkousen te kunnen ontdekken. Ook radio- en tv-icoon Paula Semer, intussen 89, komt aan het woord. Zij heeft nog het ontstaan van de nylonkous 'aan den lijve' ondervonden.