'Potiche' neemt ons mee naar het Frankrijk van 1977. Suzanne Pujol (Catherine Deneuve) is een onderdanige pronkechtgenote die haar dagen vult met joggen, gedichten schrijven en de wensen van haar bazige echtgenoot Robert (Fabrice Luchini) inwilligen. Robert leidt het familiebedrijf in paraplu's op zo'n ouderwetse en tirannieke manier dat zijn werknemers besluiten om te staken tot de werkomstandigheden zijn verbeterd.

De chaos en druk worden hem te veel en Robert wordt geveld door een hartaanval. Suzanne grijpt haar kans om de job van haar echtgenoot over te nemen met de hulp van de communistische burgemeester Maurice Babin (Gérard Depardieu) en haar zoon en dochter. Suzanne slaagt erin de werknemers te bedaren en laat het bedrijf een modernere koers varen. Wanneer Robert hersteld is, probeert hij op een slinkse manier de touwtjes opnieuw in handen te krijgen en de vernieuwingen van Suzanne ongedaan te maken. Maar dat is buiten de sterke wil van zijn echtgenote gerekend.

De doldwaze, kitscherige dramady van Ozon laat zien waartoe vrouwen in staat zijn wanneer ze de kans krijgen. Een ideale vrijdagavond film vol cinefiele verwijzingen en satire. (LP)

http://www.canvas.be/programmas/potiche

'Potiche' neemt ons mee naar het Frankrijk van 1977. Suzanne Pujol (Catherine Deneuve) is een onderdanige pronkechtgenote die haar dagen vult met joggen, gedichten schrijven en de wensen van haar bazige echtgenoot Robert (Fabrice Luchini) inwilligen. Robert leidt het familiebedrijf in paraplu's op zo'n ouderwetse en tirannieke manier dat zijn werknemers besluiten om te staken tot de werkomstandigheden zijn verbeterd. De chaos en druk worden hem te veel en Robert wordt geveld door een hartaanval. Suzanne grijpt haar kans om de job van haar echtgenoot over te nemen met de hulp van de communistische burgemeester Maurice Babin (Gérard Depardieu) en haar zoon en dochter. Suzanne slaagt erin de werknemers te bedaren en laat het bedrijf een modernere koers varen. Wanneer Robert hersteld is, probeert hij op een slinkse manier de touwtjes opnieuw in handen te krijgen en de vernieuwingen van Suzanne ongedaan te maken. Maar dat is buiten de sterke wil van zijn echtgenote gerekend. De doldwaze, kitscherige dramady van Ozon laat zien waartoe vrouwen in staat zijn wanneer ze de kans krijgen. Een ideale vrijdagavond film vol cinefiele verwijzingen en satire. (LP) http://www.canvas.be/programmas/potiche