Op de Conferentie van Jalta op de Krim beslisten Churchill, Roosevelt en Stalin, de drie leiders van de Geallieerden, over het lot van het naoorlogse Europa. Een van de agendapunten was de uitlevering aan de Sovet-Unie van twee miljoen gevluchte nationalisten, vooral Russen, Oekraïners en mensen uit de Baltische staten. De meesten van hen kwamen in Siberische werkkampen terecht.

De documentaire bekijkt de gebeurtenissen vanuit hun standpunt en toont onder meer hoe het kleine Liechtenstein als enige land weigerde om zijn 500 Baltische asielzoekers uit te leveren aan de Sovjet-Unie.

Op de Conferentie van Jalta op de Krim beslisten Churchill, Roosevelt en Stalin, de drie leiders van de Geallieerden, over het lot van het naoorlogse Europa. Een van de agendapunten was de uitlevering aan de Sovet-Unie van twee miljoen gevluchte nationalisten, vooral Russen, Oekraïners en mensen uit de Baltische staten. De meesten van hen kwamen in Siberische werkkampen terecht. De documentaire bekijkt de gebeurtenissen vanuit hun standpunt en toont onder meer hoe het kleine Liechtenstein als enige land weigerde om zijn 500 Baltische asielzoekers uit te leveren aan de Sovjet-Unie.