Komedie (1964), ITA, FRA - 105 min

Regie: Gérard Oury

Met: Louis de Funès en Bourvil

De rijke industrieel Leopold Saroyan die Antoine aanrijdt met zijn Benteley krijgt medelijden met zijn slachtoffer en stelt voor dat hij overvliegt naar Napels op zijn kosten en vervolgens een Cadillac van een Amerikaanse vriend naar Bordeaux brengt.

In werkelijkheid is Saroyan een schurk die drugs, goud, juwelen en een grote diamant wil smokkelen met behulp van 'sukkel' Antoine. Maar het zou geen Franse komedie zijn als er niet van alles misliep, wat voor de kijker dan weer komische beelden oplevert. Dolle pret op het scherm met het filmduo Louis de Funès en Bourvil. (LP)

De rijke industrieel Leopold Saroyan die Antoine aanrijdt met zijn Benteley krijgt medelijden met zijn slachtoffer en stelt voor dat hij overvliegt naar Napels op zijn kosten en vervolgens een Cadillac van een Amerikaanse vriend naar Bordeaux brengt. In werkelijkheid is Saroyan een schurk die drugs, goud, juwelen en een grote diamant wil smokkelen met behulp van 'sukkel' Antoine. Maar het zou geen Franse komedie zijn als er niet van alles misliep, wat voor de kijker dan weer komische beelden oplevert. Dolle pret op het scherm met het filmduo Louis de Funès en Bourvil. (LP)