Google werkte al jaren aan technologie voor zelfrijdende auto's. In de beginfase werd die technologie ingebouwd in bestaande wagens van onder meer Toyota. Maar nu komt het internetconcern, voor het eerst, met een eigen prototype aanzetten: de Google-wagen die de bestuurder overbodig maakt.

Binnenin is geen stuur, gas- of rempedaal te bekennen. Wel aanwezig: twee stoeltjes, gordels, aan- en uitknoppen en een schermpje voor routeaanwijzingen. Aan de buitenkant doet het prototype denken aan een speelgoedauto. In de eerste fase zullen er ongeveer 100 van zulke zelfrijdende auto's gebouwd worden. Deze aflevering van 'Koppen' gaat na of dit de toekomst is van de auto. (MI/DB)

Google werkte al jaren aan technologie voor zelfrijdende auto's. In de beginfase werd die technologie ingebouwd in bestaande wagens van onder meer Toyota. Maar nu komt het internetconcern, voor het eerst, met een eigen prototype aanzetten: de Google-wagen die de bestuurder overbodig maakt. Binnenin is geen stuur, gas- of rempedaal te bekennen. Wel aanwezig: twee stoeltjes, gordels, aan- en uitknoppen en een schermpje voor routeaanwijzingen. Aan de buitenkant doet het prototype denken aan een speelgoedauto. In de eerste fase zullen er ongeveer 100 van zulke zelfrijdende auto's gebouwd worden. Deze aflevering van 'Koppen' gaat na of dit de toekomst is van de auto. (MI/DB)