Kill Bill Vol. 2 *****
Quentin Tarantino.
Met Uma Thurman, Daryl Hannah, Michael Madsen en David Carradine
16+

Vier jaar nadat ze op de generale repetitie van haar trouwfeest werd neergekogeld door haar vroegere kompanen van Deadly Viper Assassination Squad, is De Bruid aan haar wraakmissie begonnen.

Twee van hen heeft ze al uit de weg geruimd: O-Ren Ishii en Vernita Green. Blijven over op haar dodenlijst: Budd (de broer van de bendeleider), de eenogige Elle Driver (alias de California Mountain Snake) en tot slot Bill zelf: haar baas, mentor en minnaar. Bill is nog gevaarlijker en bloeddorstiger dan de anderen en hij heeft een geheime troefkaart in handen die De Bruid uit haar evenwicht kan brengen.

De wraaksaga, doordesemd van Leone's filmstijl, toont de kijker wat er op de fatale bruiloftsdag gebeurde en hoe De Bruid haar vroegere handlangers een bloederig lesje leert.

Vier jaar nadat ze op de generale repetitie van haar trouwfeest werd neergekogeld door haar vroegere kompanen van Deadly Viper Assassination Squad, is De Bruid aan haar wraakmissie begonnen. Twee van hen heeft ze al uit de weg geruimd: O-Ren Ishii en Vernita Green. Blijven over op haar dodenlijst: Budd (de broer van de bendeleider), de eenogige Elle Driver (alias de California Mountain Snake) en tot slot Bill zelf: haar baas, mentor en minnaar. Bill is nog gevaarlijker en bloeddorstiger dan de anderen en hij heeft een geheime troefkaart in handen die De Bruid uit haar evenwicht kan brengen. De wraaksaga, doordesemd van Leone's filmstijl, toont de kijker wat er op de fatale bruiloftsdag gebeurde en hoe De Bruid haar vroegere handlangers een bloederig lesje leert.